Sinan Oğan’ın adaylığıyla ilgili Genel Merkez’in Yargıtay’a yaptığı başvurunun reddedilmesiyle ilgili soruyu Bahçeli, “Geçen haftalarda da bu kişiyle ilgili sorularınız oldu. Ayrıntılı bir şekilde açıkladım. MHP belli gerekçelere dayalı olarak bu kişiyi ihraç etmiştir. 23. Asliye Hukuk Mahkemesi, Merkez Disiplin Kurulu’nun bu kararını bozmuştur. Sonra MHP Yargıtay’a başvurmuştur. Yargıtay’ın kararını beklemiştir. 2 Kasım 2015’ten bugünü kadar Yargıtay 18. Dairesi’nde bir karar oluşmamıştır. Geçen haftaki sorunuzda eğer 10 Temmuz’a kadar Yargıtay bu kararı verirse, üyeliğini tazeleriz ondan sonra da tüzük gereği ne yapacaksa yapar demiştim. Şimdiki durum da bunu gerektiriyor. Yani bizde yanılgı yok, ama diğerlerinin biraz düşünmesi gerekiyor” diye yanıtladı.

 

Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü

Bahçeli, “19 Haziran’daki kongreyle ilgili dava açılmayacağına göre Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan bir iptal mi bekleyeceksiniz?” şeklindeki bir soruya da, “Sürprizlerimiz olur, bekleyin biraz” diye cevap verdi.

Partide disiplin mekanizmasının çalıştırılıp çalıştırılmayacağı yönündeki bir soruya da Bahçeli şu yanıtı verdi:

“Medyanın bu yüksek desteği, kongrelerin karambolde yapıldığı bir ortamda, ertesi gün onu kahraman yaparsınız, milletin başına bela edersiniz. Onun için, o aklımda duruyor, gereği ne zaman gerekiyorsa o zaman yapılacaktır.”

Editör: TE Bilisim