MHP'nin "Milli Değerleri Koru ve Yaşat" sloganı ile başlattığı mitinglerin ikincisi bugün İzmir Gündoğdu Meydanı'nda yaklaşık 1 buçuk milyon kişinin katılımıyla düzenlendi. 'Bayrak' temasıyla düzenlenen İzmir mitingine oldukça yoğun bir katılım olduğu gözlendi. Kalabalık hep bir ağızdan yine "Vur de vuralım, Öl de ölelim" sloganını attı. Bahçeli bu slogana yine cevap verdi. Bu sesten ihanet işbirlikçilerinin korkması gerekteğini söyledi.

MİTİNGDEN ÇARPICI KARELER

Miting meydanına gelenlere bayrak dağıtıldı. Şu ana kadar 100 bin Türk bayrağı ve MHP flaması vatandaşlara dağıtıldı. Mitinge oldukça büyük bir katılım var.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İzmir Bayrak mitingi konuşmasında İmralı görüşmelerine sert çıktı. Devlet Bahçeli'nin konuşması sık sık Gündoğdu Meydanı'nda toplanan kalabalığı yuh sesleri ile kesildi.

İşte Devlet Bahçeli'nin İzmir Bayrak mitingi konuşmasından satır başları...

- 23 Mart 2013 tarihinde Bursa'da yaptığımı Kuruluş mitinginden sonra şimdi de sizlerin huzurundayız. Böylesi bir sevgi sağanağını bizlere yaşattığı için Allah'a şükrediyorum. 1919 Samsun'daki erdem, Erzurum kongresindeki şuur, Sivas kongresindeki azim aynıyla aramızdadır.

- Vatan bayrak millet tutkunları hoş geldiniz. İzmirli kardeşlerim ve tüm dava arkadaşlarım sefalar getirdiniz. Bayrak İzmir'den doğruluyor, İzmir'de bayrak desten yazıyor. Bayrak Ege'nin semalarında parlıyor. Bayraklar nerede? Milliyetçi vatanseverler nerede? Dosta güvenmeyen kutlu yürekler nerede? Türk milleti Türkiye nerede?

- Bugün Türkiye İzmir'den ses vermektedir. Birlikte yaşama ülkümüz daha da perçinleniyor. Bugün Gündoğdu Meydanı'nda gün doğuyor güneş açıyor. Bugün Alsancak kırmızı ile beyazın düğününe ev sahipliği yapıyor. Türk milletine yol ve destek veriyor.

- İzmir'in dağlarında çiçekler boy veriyor. Cesaret dolu milli vicdanlar meydan okuyor, zalimlere mesaj veriyor. Bayraklar dalgalanıyor, vatan yükseliyor. İzmir bugün bir başka bakıyor. İzmir şimdi bir başka güzellik saçıyor. Çok yaşa İzmir çok yaşa İzmirli kardeşim bin yaşa Türkiye.

- Sana selam vermeden her canlıyı hasım bildik. Seni çiğnemeye kalkışan her bedbahta kin duyduk. Sen İslam'ın sancağı oldun. Yokluğunla deliye çevirdin. Bil ki bayrağım seninle doğduk, seninle soluklandık ve seninle öleceğiz.

- Seni değersizleştirmeye ve yırtmaya çalışan AKP takviyeli bölücülere and olsun ki fırsat tanımayacağız. Seni lekelemeye çalışan haçlıları şaşkına çevireceğiz. Seni indirmeyi aklından geçiren kalleşlere izin vermeyeceğiz. Çünkü bayrak bağımsızlığımızın şerefimizin sembolüdür. Ay yıldızlı al bayrak Türk milletinin eksilmeyecek milli servetidir.

- Bayrağı korumak her birimizin vazifesidir. Bir vatana sahipsek bu şüphesiz binlerce yıllık alın terinin sonucudur. Kuruluşumuzdan kurtuluşumuza geçen asırlar boyunca kilim gibi kardeşliğimizi dokuduk. Zor anlarda sırt sırta verdik. Aynı kader gemisinde yüzdük, birbirimizin can yoldaşı olmayı başardık.

- Kökenimiz ne olursa olsun Türk milletinin eşit ve saygın birer ferdi olmayı diledik. Ne 36'ya bölündük ne etnik tahriklere kapıldık. Ne komşumuzun kökünü araştırdık ne de iş yaparken yuva kurarken bunun hesabını yaptık.

- Türk milleti böyle oluştu. Çökertilmeye çalışan T.C. böyle hayat buldu. Bizi ayırmaya ve yok etmeye kim niyetlenmişse bunlara kapımızı ve gönlümüzü kapattık. Bir şanımız ve bir kimliğimiz varsa, bir kültürümüz bir dilimiz mevutsa bunun ana kaynağı mazideki fedakarlıklardır.

(İzmir'deki kalabalık da 'Vur de vuralım öl de ölelim' sloganları attı) BOP eş başkanı bu sese kulak vermelidir. Bu milli çığlığı duymalı, korkmalı ve ayağını denk aklını başına almalıdır. İşbirlikçi hainler yersiz ve yurtsuzlar bu sesten irkilmelidir. Çözüm ve barış fitnesini ağızlarına dolayan ahlaksızlar bu sesten kendilerine düşen payı çıkarmalıdır.

- 63 aklı karışık bu sesten ürkmelidir. Bu 63'lükler PKK sözcülüğünden acilen vazgeçmelidir. Milliyetçi vatanseverlere çapulcular diyen ve asıl çapulcularla alçaklarla kader ortaklığı yapan Başbakan Erdoğan bu sese dikkat etmelidir. Bayrağı indirmeye çalışan şerefsizler, milleti bmölmeye çalışan ahlaksızlar bu sesle yerin dibine batmalıdır. Sizin sesiniz bereketin doğruluğun direncin dirliğin ve dik duruşun sesidir. Sizin sesiniz kardeşliğin, milli vicdanın, milli kimliğin sesidir.

- Gündoğdu'dan yükselen bu ses sevgiyle yoğrulmuş saygıyla olgunlaştırılmış ve asla bozulmayacak olan müşterek kalp atışıdır.

- Türkiye kapkara bir dönemin içindedir. Türk milleti kırılmakta ve bitirilmektedir. Benliği baltalanmak ve varlığı bombalanmak istenmektedir. Böylelikle her şeye razı olması beklenmektedir. Aziz milletimiz çöküşe götürülmektedir. Türkiye Cumhruyieti parçalara ayrılma tehlikesi ile karşı karşıyadır.

- Bölücü terör Allah'ın belası bir çözüm ve barış süreci ile kıskıvrak ele geçirmek için son hazırlıklarını yapmaktadır. Başbakan ve hükümeti PKK'ya el uzatarak ayağa kaldırmıştır. 40 bin kişinin kanını elinde yüzünde taşıuyan İmralı'daki katil Başbakan'la aleni pazarlık yapmaya soyunmuştur.

- Başbakan Erdoğan şerefiyle oynadığı gibi Türk milletinin de şerefiyle ıoynamıştır. İmralı canisi ve çetesiyle sürdürülen müzakere süreci bitmiş bir terör örgütünü tekrar diriltmiştir. Cani başı siyasallaştırılmış PKK meşrulaştırılmış ve bölücülük olağanlaştırılmıştır.

Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli

- Her şeyi görüyorsunuz. Başbakan süreç diyerek Türk milletini etnik çöplüğe süpürmektedir. Bunda da son derece pervasızdır. Neymiş efendim? Çözümle güzellik oalcakmış. Terör bitecek silahlar susacakmış. Neymiş efendim? Barış gelecekmiş, analar ağlamayacakmış. Neymiş efendim? Türkiye güçlenecekmiş. Bunalrın hepsi yalandır, aldatmadır ve asılsızdır.

- AKP hükümeti bu iddiaları İmralı canisi ve PKK'ya boyun eğmenin bahaneleri olarak kullanmaktadır. Getiremediğin istikrarı PKK ile mi getireceksin? Sağlayamadığın huzuru İmralı canisi ile getireceksin? Sen 10 yıldır ne yaptın, ne ile uğraştın? Bol harcırahlı yurt dışı gezilerinde ruhun mu kapandı, bahtın mı kaydı?

- 29 yıldır ne diye mücadele edilmiştir? Neden bu kadar çabalanmıştır? BOP sana Türkiye'yi tasfiye görevi mi vermiştir? Banka hesaplarını mı şişiriyorsun? İmralı canisi ile görüşerel neyi sağlamaya çalışıyorsun?

- Başbakan Erdoğan militanlara güvenceler bahşetse de Türk askerini sınırda robota çevireceğini ima etse de bunda başarılı olamauyacaktır. Biz Kandil'e bayrak dikin, kampları dümdüz edin çağrısı yaparken meğerse Başbakan İmralı canisi ile fiskos yapmıştır. Bu nasıl bir kördüğüm? Bu nasıl bir siyasettir?

- Sayın Erdoğan senin amacın nedir? Kendini Başbakan İmralı canisini de özerk bir yerin başkanı mı yapmak istiyorsun? Söyle BOP eşbaşkanı teröristlerin hamisi...

- Bu acziyet yenilmişliğin ve zayıflığın tescili değil midir? Başbakan Erdoğan'ın merhamet beklediği soysuzlar aziz şehitlerimizin kanlısıdır. Analarımızı ağlatan kundajktajki bebekleri katleden bunlardır. Kızları kadınları kurşuna dizen bunlardır. Bağımsız Kürdistan kurmak için yıllardır uğraşan bunlardır. Başkan olabilmek için bunların girdabına düşmüştür. AKP hükümeti PKK ile emel birliği içindedir

- Başbakan ve İmnralı canisinin içinde bulunduğu günah cephesine göre Türklük ırkçılıktır, bayrak tahriktir. Ne Mutlu Türküm Diyene şeytanın icadıdıdr. Şimdi de PKK'nın terör örgütleri listesinden çıkarılması istenmektedir. PKK etnik temelli ve kanlı bir terör örgütüdür. PKK Kürt kökenli kardeşlerimin temsilcisi değildir. Terör örgütü için tek çıkış silahlarıyla birlikte güvenlik güçlerine teslim olmak ve yargının karşısında 29 yıldır işledikleri suçalrın hesabuını bir bir vermektir.

- Türk olmaktan utanıyor musunuz? Türklüğü ırkçılıkla bir görenleri hıoş görecek misiniz? Türkiye'yi PKK'ya satma hazırlığı yapan haramzadeleri affedecek misiniz? Türk milletinin mahremine kast edenleri unutacak mısınız? Bu hayırlar Türk milletini yaşatacak ve kardeşliğin garantisi olacaktır.

- Teröristlerin amsım gösterilmesine, militanların bir şey olmamış gibi siyasete taşınmasına dfimdik tavır göstereceğiz. Benimle Türk milletini sahiplenmeye var mısınız? Benimle bayrağı dalgalandırmaya hazır mısınız?

- Kamuoyu algısını PKK ve İmralı canisine ikna etmek için iblisçe açıklamalar yapılmaktadır. Milletimize "terör bitsin mi anaların gözyaşı dinsin mi barış gelsin mi" diye sorular sorulmakta alınan olumlu cevaplar da süreç rezilliğine destek olarak verilmektedir. Biliniz ki yayınlanan anketlerde milletimizin bu rezil süreci tamamen reddettiği ortaya çıkacaktır. Türk milleti kandırılmaktadır.

- Süreç diyerek PKK ile görüşmelere onay veriyor musunuz? İmralı canisi ile pazarlıkları doğru buluyor musunuz? Türk milletinin bölünmesine Türkiye'nin başkanlık sistemine geçmesine rıza gösteriyor musunuz? İşte burası gerçek er meydanıdır. Türk milletinin iradesi süreç denilen ihanete karşıdır.

- Başbakan AKP'nin kökü belirsiz yöneticileri bize ateş püskürmektedir. Partimize kandan geçinenler, terörün bitmesini istemezler diyecek kadar vicdanları kurumuştur.

- Sayın Başbakan Akdamar kilisesini onarmak seni Ermeni yapmamıştır. Sümela manastırında ayine izin vermen seni Ortodoks yapmamıştır. Orhun'a gitmen Tonyukuk'un aziz anısına tutunman seni türk ve milliyetçi de asla yapmayacaktır. Sayın Başbakan sana uğurlar olsun sen bu treni çoktan kaçırdın.

- Mardin'de milliyetçliği ayaklar altına aldığın gün zaten her şeyi kaybettin. Bu zihniyet ne yaparsa yapsın delaletin içine batmıştır. Başbakan Erdoğan hangi iftirayı atarsa atsın, bize destek verenleri kutlu millet yolundan çeviremeyecektir. Başbakan Erdoğan İmralı canisi ve bölücü alçakları temize çıkarmak isterken bizi karanlığa itmiştir. Geçmiş hükümet yıllarımızla ilgili bizden hesap sormaya çalışmaktadır. Herhalde bizim krokacağımızı zannetmektedir. Kendisi gibi hemen gömlek değşiştireceğimizi zannetmektedir. Sayın Başbakan bizim güvencemiz İzmir'de bu meydandadır. Sana yol veren yabancı dostların bir oslun yine fayda etmez.

- Tüm müzakerecilerin defterini düreriz. Bir başımıza kalsak alayına yeteriz.

- Sen yalanı dolanı bırak dqa PKK'ya nasıl teslim olduğunu bölücülüğün ağına nasıl düştüğünü açıkla. İktidara gelmeden önce banka batıranlarla ne görüştüğünü, hükümet döneminde dünürlere yandaşlara kamu bankalarını nasıl peşkelş çektiğini anlat.

- Başbakan kaçamayacaksın, kurtulamayacaksın, iki cihanda da istismarlarının hesabını vereceksin. Biz her şeye katlanmaya razıyız. Ama sen teröristlere çanak tutmaktan kesinlikle bağımsız yargı önünde hesap vereceksin. Bizim sözümüz milli ve islami tüm çağrıları kapsamına almaktadır.

- Son defa soruyorum sizlere ve cevabınızın Ankara'ya İmralı'ya Washington'a Kandil'e ulaşmasını sitiyorum: Vatanımızın birliğini korumaya kararlı mısınız? BOPçulara çözümcülere ihanet ortaklarına dur demeye yeminli misniz? Türk milleti tektir, Türk bayrağı tektir, Türkiye Cumhuriyeti devleti tektir ve Türkçe tek yaşayacaktır.

- Yine şevkle 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' diyerek alanları dolduracağız. Kimin nereli ve anasının dilinin ne olduğu bizim için önemli değildir. Bölünmeden kopmadan uzak duran her kardeşimle bir bütün olacağız.


Editör: TE Bilisim