Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden.. Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden..
 TBMM Başkanlığı'na AK Parti'nin adayı İsmet Yılmaz'ın seçilmesi CHP, HDP ve paralel yapıyı oldukça rahatsız etti. MHP Lideri Devlet Bahçeli için hakaretvari ifadeler kullanan çevreler, daha düne kadar AK Parti karşıtlığı nedeniyle MHP'yi el üstünde tutuyorlardı. Doğan Grubu, Sözcü, Cumhuriyet ve paralel yapıya yakın medya, MHP'yi AK Parti'nin payandası olmakla suçladı. Sosyal medyada da MHP'ye yönelik saldırı başlatan medya ve siyaset grupları, kulislerde yaptıkları ittifak hesaplarının boşa çıkmasının ardından MHP Lideri Bahçeli'yi hedef tahtasına oturttu. Bahçeli'ye karşı harekete geçirilen HDP ve PKK yanlısı hesaplar da hakarette sınır tanımadı. Kendini MHP tabanı gibi yansıtan kişiler de 'Bahçeli'den rahatsızız' mesajı vermeye çalıştı.
SORUMLU KILIÇDAROĞLU

Devlet Bahçeli, 7 Haziran gecesi yaptığı açıklamada hiçbir şekilde HDP ile hareket etmeyeceklerini ifade etmişti. Bu açıklamaya rağmen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin dışındaki bütün partileri tek çatı altında varsayarak, yüzde 60'lık blok hayal etti. Bugün MHP'ye saldıranlar da Kılıçdaroğlu'nun yüzde 60'lık blokuna o kadar inandılar ki, Meclis Başkanlığı seçim sonucu nedeniyle şok geçirdiler.

ESKİ DEFTERLERİ AÇTILAR

Bahçeli'nin yüzde 60'lık bloku reddetmesi ve Meclis Başkanlığı seçiminde HDP ile aynı safta görünmemek için son turda çekimser oy kullanmasını içlerine sindiremeyenler, eski defterleri karıştırmaya başladılar. Bu çevrelere göre işte Bahçeli'nin günahları:
2008: Başörtüsü düzenlemesinde AK Parti'yle birlikte 'evet' dedi.
2007: Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçileceği oylamada Meclis'te yeraldı.
2012: 4+4+4 eğitim sistemini destekledi.
2013: Gezi eylemlerini desteklemedi.
2013: Alkol yasağını destekledi.
2013: Sınır ötesi tezkerelerinde AK Parti'nin arkasında yeraldı.

Yüzde 60 sanal blok

CHP ve HDP'nin eleştirilerine yönelik yazılı bir açıklamayla cevap veren MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “CHP neden Ekmelettin İhsanoğlu'nu Meclis Başkanı seçtirmeyi düşünmemiş, onu desteklememiştir? Kendisini 'yüzde 60 sanal bloku'nun önderi gibi tanımlayan CHP, neden daha ortada fol yok yumurta yokken Erdoğan'la görüşerek şüpheleri üzerine çeken bir ismi aday olarak belirlemiştir?” diye sordu. Yalçın ayrıca, “Gerçeküstü hesaplar yaparak demokrasiye ve Türkiye'nin bütünlüğüne inancı olmayan, silah zoruyla oy devşiren sanal siyaset aktörlerinin bulunduğu bir kulvara MHP'nin gireceğini sananlar, gerçekten yanılgı içindedir. Bunların hülyaları, animasyon sektöründe oyun kurucu, adalet dağıtıcı olarak üretilen sanal kahramanlarla çizgi film karakterlerine gerçek hayatta rol biçmeye çalışmaktan farksızdır” ifadelerini kullandı.

Kimsenin aklına ihtiyacımız yok

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Başkanlığı seçimi ve HDP'ye olan tutumlarını eleştirenlere sert bir cevap verdi. MHP'nin Facebook hesabında yayınlanan mesajda şunlar kaydedildi: “Ne ibretliktir ki, HDP'yi yok saymamızdan rahatsız olanlar bizi eleştiri yağmuruna tutmaktadır. Herkes meşrebine ve mayasına uygun konuşmaktadır. Ekranlarda, gazete köşelerinde, uzatılan mikrofonlarda bize demokrasi dersi vermeye cüret edenler önce vicdan, aidiyet ve ahlak imtihanından geçmeyi denemelidir. Bizim kimsenin aklına ihtiyacımız yoktur. Şimdi kalkıp bayrağa sarılı şehit naaşlarını, hıçkıra hıçkıra ağlayan şehit analarını, bir uzvunu kaybetmiş muhterem gazilerimizi unutalım mı? Emzikli bebeklerin vücutlarında açılan kurşun deliklerini aklımızdan çıkaralım mı? Köy ve karakol baskınlarını, yol kesmeleri, pusu kurmaları, mayınlı saldırıları olan olmuş bir kere diyerek hafızamızdan silelim mi?”

Ülkücülere 'şahsiyetsiz' dedi

Meclis Başkanlığı seçiminin ardından, CHP-HDP-MHP ittifakında yeralmamakla suçlanan Devlet Bahçeli üzerinden MHP tabanına hakaretler yağdırıldı. Sosyal medyada ülkücülere hakarette sınır tanımayan isimlerden 'tarihçi' Ayşe Hür, “Ya hiç sormayın bile bile lades dedim. MHP seçmeninin 2002'deki kadar şahsiyetsiz olmadığını ummuştum” diye yazdı. Filiz Kerestecioğlu, “Off al pesküvitlerini çaya batır ye ne diyeyim!!!” derken Koray Çalışkan ise “Milliyetçi MHP ulusalcı Baykal'a oy verseydi, AKP Meclis Başkanlığı'nı kaybetmişti. Mesele bu kadar basit. Aferin Bahçeli, müthişsin...” ifadelerini kullandı. İsmet Yılmaz'ın Meclis Başkanlığı'nı Sözcü gazetesi de hazmedemedi. Ulusalcı kimliğiyle tanınan Sözcü, MHP lideri Bahçeli'nin CHP-HDP-MHP ittifakında yeralmamasını eleştirdi. 'Bu kaçıncı kaza' manşetiyle çıkan Sözcü, “Bahçeli otobüsü bir kez daha duvara tosladı, milleti üzdü” şeklinde yorum yaptı.

Editör: TE Bilisim