YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi
 Muhalefet, Köşk seçimi öncesi Köln’de miting yapan Erdoğan’a “Devlet parasıyla Köşk propagandası yapıyor” diye ateş püskürdü. CHP, MHP ve BDP, Erdoğan’ın hemen Başbakanlıktan ayrılmasını istiyor.
Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde devlet imkânlarını kullanarak Almanya’nın Köln kentinde miting yapması muhalefet partilerinin tepkisini çekti. CHP, MHP ve HDP, hükümetin Köşk seçimi için devlet imkanlarını kullanmaya son vermesini istiyor. Muhalefet, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı’na aday olduktan sonra bu durumdaki diğer kamu görevlileri gibi başbakanlıktan ayrılması gerektiğini de vurguluyor.

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğhan, Erdoğan’ın Köln konuşmasıyla eşzamanlı olarak Twitter hesabından şunları yazdı:

“Devletin ve milletin parasıyla yurt dışına gitmek, orada yandaş sivil toplum kuruluşlarına para dağıtarak adam toplayıp Cumhurbaşkanlığı seçimi mitingi yapmak nedir?

Devlet parasıyla yurt dışında parti propagandası yapmak, Cumhurbaşkanlığı seçimi propagandası yapmak yetim hakkı yemek değil midir?

Başbakan Cumhurbaşkanı adayı olduğu takdirde derhal Başbakanlık görevinden ayrılmalıdır. Zira devlet imkânları ile propaganda yapacak!”

AĞIR SEÇİM İHLALİ

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de Başbakan’ın Köln mitingi için devlet imkânlarını kullanmasını şu sözlerle eleştirdi: “Başbakan, elinde bulundurduğu devasa kamu kaynaklarını, devlet olanaklarını kendi propagandası için kullanıyor. Köln’deki toplantı da bunlardan bir tanesidir. Adı konmamış bir adaylık sürecini yürütüyor ve burada büyük bir devlet olanağını kullanıyor. Genel seçimlerde, yerel seçimlerde kamuda çalışanlar aday olduklarında nasıl görevlerinden ayrılıyorlarsa aynı koşul başbakan için de geçerli olmalıdır, öyledir de zaten. Bir başbakan Cumhurbaşkanı adayı olacak ama başbakanlıktan ayrılmayacak. Kamuda çalışan bir başkası aday olacak ama görevinden ayrılacak, böyle bir şey olabilir mi? Başbakanın adaysa ayrılması gerekir ve devletin uçağıyla, kaynaklarıyla değil kendi parasıyla kampanyayı götürmesi gerekir. Şu anda bir suç işlenmektedir. YSK’nın bütün içtihatlarında bellidir. Kamu kaynaklarını kullanarak Erdoğan ve AKP, son derece ağır seçim ihlalleri yapmaktadır.”

Taraf
Editör: TE Bilisim