Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu İstanbul'da sürdürdüğü seçim gezilerinde, 3 ilçenin meydanında seçim otobüsü üzerinde halka hitap etti. Bağcılar, Kartal ve Maltepe Meydanlarında sözlerine vatandaşların bayramını kutlayarak başlayan İhsanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çankaya Köşkü bir öfke yeri değil. Devletin başı serinkanlı olmalıdır. Devletin başkanı öfkeli olmamalıdır. Çankaya devletin sigortasıdır. O sigorta hiçbir zaman atmamalıdır. O sigorta attığı zaman devlet çöker."

"ÇANKAYA PARTİSİZ OLANLARIN DA TEMSİLCİSİ OLMALIDIR"

"Zaten adalet mülkün temeli dedik ve bu gün bu temel su almıştır. Adalet mefhumu sarsılmıştır. Mahkemelerimiz maalesef siyasetin etkisi altında kalmıştır. Kolluk kuvvetlerimiz de siyasetin etkisinde kalmıştır. Çankaya da artık siyasetin etkisi bir şahsın etkisinde kalmamalıdır. Milletin bütünlüğünün temsilcisi olmalıdır. Bir tek partinin temsilcisi değil, bütün partilerin, partisiz olanların temsilcisi olmalıdır. Çankaya'da oturacak cumhurbaşkanı bir siyasi tercih sahibi olmamalıdır."

"BU MAKAMA YARIŞIRKEN MEDENİ OLALIM"

"Bu makama yarışırken layık olalım. Medeni bir şekilde yapalım bu yarışı. Efendice yapalım. Çelebice yapalım. Böyle kaba saba şeyler yapmayalım lütfen. Ama gelin görün ki koro halinde hepsi tek bize yüklenmişler sabahtan akşama kadar sıraya girip laf ediyorlar. Ben de bunların hiçbirisine cevap dahi vermiyorum. Çünkü yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Bu mum ister mumdan olsun ister ampulden olsun akşama kadar daha yatsıya kadar gitmez."

"BİZ DİKTATÖRLÜĞE GİDEN YOLU KAPATMAK İSTİYORUZ"

"Biz diktatörlüğe giden yolu kapatmak istiyoruz. Biz bütün güçlerin tek elde toplanmasını istemiyoruz. Biz kuvvetler ayrılığı ilkesinin geçerli olmasını istiyoruz. Biz parlamenter rejimin devam etmesini istiyoruz."

"CUMHURBAŞKANI İNSANLAR ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜLERİ KURAR"

"Türkiye'de sosyal adaletin yeniden tesis edilmesi lazım. Gelir dağılımındaki adaletsizliğin giderilmesi lazım. Bu ancak bütün partilere eşit mesafede olan bir cumhurbaşkanının yapacağı inisiyatiflerle olur. Cumhurbaşkanı köprü yapmaz, baraj yapmaz, yol yapmaz ama yol gösterir. Köprü kurmaz; ama insanlar arasında gönül köprüleri kurar. İnsanlar arasında anlayış köprüleri kurar."

Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler

GAZZE'DEKİ MEZALİMİ KINAYA KINAYA KINA EVİNE DÖNDÜK

"Ortadoğu' da barışın kurulmasını istiyoruz. Biz istiyoruz ki Filistinli kardeşlerimiz haklarına kavuşsunlar. Biz istiyoruz ki Gazze'de yapılan mezalim durdurulsun. Sırf kınamakla yetinmeyelim. Biz artık kınaya kınaya kına evine döndük. Yeter artık kınamakla. Biz artık biraz başka şeyler yapmamız lazım. Biz o kardeşlerimize hem maddi, ham manevi hem de uluslararası kuruluşlarda yardımcı olmamız lazım. Ama biz Gazze' deki kardeşlerimizi düşünürken Irak'taki Türkleri de düşünmemiz lazım. Orada evlerinden kovulan on binlerce Türkün encamını düşünmemiz lazım. Biz bunlara dikkat çekmek istediğimiz zaman Filistin düşmanı ilan ediliyor, İsrail dostu ilan ediliyoruz. Ben İsrail'den bir cesaret madalyası almadım. Bana Filistinliler kahramanlara takdir ettikleri madalyayı verdiler."
İhsanoğlu'nun konuştuğu sırada, kalabalık zaman zaman "Birleşe birleşe kazanacağız, Türkiye seninle özgürleşecek" şeklinde sloganlar attı.

Editör: TE Bilisim