Başbakan alkolü yasakladı. Rekabet Kurumu Başkanı’nın oğlu bar açtı. Üstelik işletmeye içki firmaları sponsor oldu.

Mec­lis, geç­ti­ği­miz haf­ta iç­ki ya­sa­ğı­nı ka­bul et­ti. Her fır­sat­ta “din­dar genç­li­k” is­te­ği­ni di­le ge­ti­ren Baş­ba­kan Er­do­ğan ya­sa­ğı, “Ge­ce gün­düz içen ka­fa kı­yak genç­lik is­te­mi­yo­ru­z” söz­le­riy­le sa­vun­du. Al­ko­le sa­vaş açan Baş­ba­ka­n’­ın bü­rok­ra­tı­nın oğ­lu­nun ise An­ka­ra­’da bar aç­tı­ğı or­ta­ya çık­tı. Üs­te­lik ba­rın pa­ra­sını da iç­ki fir­ma­la­rı karşıladı!

Ba­ba es­ki Re­fah Par­ti­li

Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü

Ka­pa­tı­lan Re­fah Par­ti­si­’n­den Kay­se­ri Mil­let­ve­ki­li se­çi­len, AKP dö­ne­min­de Re­ka­bet Ku­ru­mu­’na ön­ce üye son­ra Baş­kan olan Nu­ret­tin Kal­dı­rım­cı­’nın oğ­lu İs­ma­il Hak­kı Kal­dı­rım­cı, An­ka­ra Ga­zi­os­man­pa­şa­’da bar aç­tı. Ba­ba­sıy­la ay­nı ev­de ya­şa­yan oğul Kal­dı­rım­cı, bar için Ne­ne­ha­tun Cad­de­si­’ni seç­ti.

Tek ka­lem­de 259 bin TL

Sözcü'nün ele ge­çir­di­ği fa­tu­ra bil­gi­le­ri­ne gö­re İs­ma­il Hak­kı Kal­dı­rım­cı­’nın aç­tı­ğı ba­ra bir iç­ki fir­ma­sı ‘hiz­met be­de­li­’ adı al­tın­da 259 bin 600 TL ve 61 bin 360 TL iki ay­rı öde­me yap­tı. Bu pa­ra­la­rın kar­şı­lı­ğın­da oğul Kal­dı­rım­cı, fir­ma­ya 14 bin şi­şe içe­cek al­ma ta­ah­hü­dün­de bu­lun­du. An­cak bu sa­yı­da bir alım ger­çek­leş­me­di. Oğul Kal­dı­rım­cı­’nın spon­sor fir­ma­la­rı bir­den faz­la. Ör­ne­ğin An­ka­ra mer­kez­li baş­ka bir iç­ki fir­ma­sı da 82 bin 600 TL fa­tu­ra­yı ‘sa­tış ge­niş­let­me fa­ali­yet­le­ri des­tek pa­yı­nı­z’ di­ye kes­ti. Ulus­la­ra­ra­sı baş­ka bir fir­ma­dan da 80 bin TL alan Kal­dı­rım­cı, 5 yıl ça­lış­ma sö­zü ver­di.

Firmaları ba­ba­sı de­net­li­yor

Oğul Kal­dı­rım­cı­’ya ‘hiz­met be­de­li­’, ‘des­tek pa­yı­’ di­ye pa­ra öde­yen fir­ma­la­rın dos­ya­la­rı ba­ba Kal­dı­rım­cı­’nın önü­ne gi­di­yor. Hak­sız re­ka­bet şi­ka­yet­le­ri­ne ba­ba Kal­dı­rımcı­’nın baş­ında olduğu Re­ka­bet Ku­ru­mu ka­rar ve­ri­yor. Bu fir­ma­lar­dan bi­ri hak­kın­da 2011’de­ki şi­ka­yet­le il­gi­li ku­rum şirket le­hi­ne ka­rar ve­rdi. 2013’te aynı firma hakkında ye­ni bir so­ruş­tur­ma baş­la­tıl­dı.

Editör: TE Bilisim