Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
 Üsküdar Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Bağlarbaşı'nda 'Asr-ı Saadet'e Yolculuk' adlı sergi hazırladı. Sergide hacı ve umrecilerin kutsal topraklarda ziyaret ettiği mekânlar maketlerle anlatıldı.
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de Kâbe maketinin çevresinde tavafa izin vermediklerini, amaçlarının çocuklara ve gençlere tarih kitaplarında okudukları İslam tarihini anlatmak olduğunu söyledi.

"KUR'AN'LI PASTA ÇOK YANLIŞ"

Bu hafta çok ses getiren başka bir etkinlik de Tokat'ın Zile ilçesinde Kur'an-ı Kerim motifli pasta kesilmesi oldu. 2013'te yapılan etkinliğin görüntülerinin internette dolaşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı inceleme başlattı. Diyanet Alo Fetva Hattı da tartışmalı bu iki olayla ilgili açıklama yaptı. Başkanlık, şirket açılışlarında kullanılan Kur'an-ı Kerim ya da Kâbe gibi dini figürlü pastaların yapılmasının çok yanlış olduğunu bildirdi.



"MAKETİ TAVAF ETMEYE ÇALIŞMAK BÜYÜK VEBAL"

Diyanet, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Üsküdar Belediyesi'nin kurdurduğu Kâbe maketinin gerçekmiş gibi algılanmaması gerektiğini de belirterek şu uyarıda bulundu: "Sadece Kâbe'yi ziyaret sırasında, nasıl davranılması gerektiği yönünde bilgi sahibi etmek için maket kurulabilir. Aksi halde herhangi bir dini vecibeyi yerine getirdiğini düşünerek bu maketi tavaf etmeye çalışmak büyük vebaldir."

(Hürriyet)

Editör: TE Bilisim