NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki saldırıları kınadı.
Rasmussen, yazılı açıklamasında, "Çok sayıda kişinin ölmesine ve yaralanmasına neden olan saldırıları kınıyorum. Bu alçak eylemler sivillerin hayatına bütünüyle saygısızlığı göstermektedir" ifadelerini kullandı.

Patlamalarda ölenlerin ailelerine ve sevenlerine başsağlığı dileyen ve yaralıların acısını paylaşan Rasmussen, Türkiye halkı ve makamlarıyla tam dayanışma içinde olduklarını belirtti.

BM Genel Sekreteri Ban'dan en şiddetli kınama
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki saldırıyı en şiddetli biçimde kınadı.
BM Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamaya göre, Genel Sekreter Ban, her türlü terör saldırısını kınayarak, hiçbir gerekçenin sivillerin hedef alınmasını meşru gösteremeyeceğini belirtti.
Saldırının sorumlularının bir an önce tespit edilerek yargı önüne çıkarılmasını umduğunu ifade eden Ban, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları ile Türk halkı ve Hükümeti'ne başsağlığı diledi.

İİT'DEN KINAMA
İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, çok sayıda masum vatandaşın hayatını kaybettiği terör olayını kınadı.

ABD: TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD olarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırıları kınadıklarını belirterek, "Müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız" ifadesini kullandı.
Kerry, Reyhanlı'daki patlamalarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

ABD olarak Reyhanlı'da arabaların patlatılmasıyla yapılan saldırıları kınadıklarını belirten Kerry, şunları kaydetti:

"Türkiye ile ne kadar yakın ortaklığımız bulunduğu ve son üç ayda Dışişleri Bakanı olarak benim çalışmalarımın merkezinde Türkiye'nin ne kadar hayati bir muhatap olduğu göz önüne alındığında, bu korkunç haber hepimizi, özellikle kişisel olarak en derinden etkiledi. Müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız."

Kerry, kurbanların ailelerine başsağlığı dileyerek, tüm düşüncelerinin yaralılarla birlikte olduğunu kaydetti.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki saldırıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Ricciardone, "Faillerin yargı önüne gelmesi için Türk hükümetinin yanındayız" ifadesini kullandı.
NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen de konuyla ilgili bir açıklama yaptı.
Saldırıları kınayan Rasmussen, yazılı açıklamasında, "Çok sayıda kişinin ölmesine ve yaralanmasına neden olan saldırıları kınıyorum. Bu alçak eylemler sivillerin hayatına bütünüyle saygısızlığı göstermektedir" ifadelerini kullandı.

Patlamalarda ölenlerin ailelerine ve sevenlerine başsağlığı dileyen ve yaralıların acısını paylaşan Rasmussen, Türkiye halkı ve makamlarıyla tam dayanışma içinde olduklarını belirtti.

FRANSA'DAN SALDIRIYA KINAMA
Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Reyhanlı'da meydana gelen ve en az 40 kişinin ölümüne yol açan saldırıyı sert bir şekilde kınadı.
Fabius yaptığı yazılı açıklamada, "Reyhanlı ilçesindeki saldırıları büyük bir kararlılıkla kınıyorum" ifadesini kullanarak, Türk yetkililere ve Türk halkına dayanışma mesajı gönderdiğini bildirdi.

KKTC: BİZİ DERİNDEN ÜZDÜ
KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Reyhanlı'daki patlamalara ilişkin, "Böylesi menfur olaylarla Anavatan Türkiye'deki huzur ve güven ortamını bozmaya, Türk halkını provoke etmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini vurgulamak isterim" ifadelerini kullandı.
Küçük, yaptığı açıklamada, patlamalarla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a geçmiş olsun mesajı gönderdiği belirtildi.
Başbakan Erdoğan'a gönderdiği mesajında, saldırılar sonucu çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrendiğini belirten Küçük, şunları kaydetti:
"Bu elim olay, Anavatanın acısını acısı bilen Kıbrıs Türk Halkı olarak bizleri derinden üzmüştür. Anavatan Türkiye'nin acısını bir kez daha yürekten paylaşıyoruz.
Bu acı olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine ve tüm Türk Ulusu'na başsağlığı, metanet ve yaralılara acil şifalar dilerim."

ALMANYA: SALDIRILARI KINIYORUZ

Almanya Federal Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlamalarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Westerwelle açıklamada, "Türkiye'deki saldırıları kınıyorum. Ailelerle birlikte yas tutuyoruz. Yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Bu zor saatlerde Türkiye'nin yanındayız." dedi.

AZERBAYCAN: BİZİ DERİNDEN ETKİLEDİ

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki hain saldırıyı sert bir dille kınayan bir mesaj yayınladı.

Bakanlık sözcüsü Elman Abdullayev tarafından açıklanan mesajda, "Biz terörün bütün çeşitlerine karşıyız ve terör faaliyetlerini kınıyoruz. Kardeş ülke Türkiye'deki terör olayları bizi derinden etkiledi. Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlamaları şiddetle kınıyoruz. Terörden çok çekmiş bir ülke olarak kardeş ülkenin acısını paylaşıyor ve saldırı sonrası hayatını kaybedenlerin ailesine başsağlığı mesajlarımızı iletiyoruz." ifadelerini kullandı. Azerbaycan basını saldırıya geniş yer verirken, birçok televizyon kanalı ve internet sitesi haberi son dakika olarak verdi.

SURİYE MUHALEFİNDEN KINAMA

Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu (SMDK) bugün Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamaları kınadı.
SMDK, yaptığı yazılı açıklamada, "Koalisyon olarak Reyhanlı'da meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Suriye halkı, Türk hükümeti ve dost Türk halkının yanındadır." denildi.
Koalisyon, saldırının Suriyelilere kucak açan Türk halkını cezalandırmak için yapıldığını ifade ederek, ''Koalisyon gerçekleşen çirkin terör saldırısının Türk halkından intikam almak için yapıldığı görüşündeyiz. Suriyeli mülteciler ile Türk halkı arasında sürtüşme çıkarmak için yapılan bu girişim başarısız olacaktır" ifadeleri kullanıldı.

İRAN: BU BİR TERÖR CİNAYETİDİR
Reyhanlı'daki patlama vahşice girişilen bir terör cinayeti olarak nitelendirildi. Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde düzenlenen bombalı saldırıları ile ilgili İran'dan taziye mesajı geldi. Taziye mesajını Asya ve Pasifik'ten sorumlu Dışişleri Bakanı Yardımcısı Seyid Abbas Aragci yayımladı.
Aragci ise Reyhanlı'daki patlamaları vahşice girişilen bir terör cinayeti olarak değerlendirirken "Sivil insanları hedef alan böyle bir cinayet dünyanın neresinde olursa olsun kınanmaya mahkumdur" dedi.

İranlı diplomat, terörizmin tüm bölge ve dünya ülkelerinde devletler arası işbirliği yoluyla kökünün kazınması ümidini de ifade etti.

Mısır, Yunanistan ve İran dışişleri bakanları, Davutoğlu'nu arayarak saldırıyı kınadı
Mısırlı, Yunan ve İranlı mevkidaşları, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu arayarak Reyhanlı'daki saldırıyı kınadı.

Diplomatik kaynaklar, Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopulos ve İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi'nin resmi bir ziyaret için Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan Davutoğlu'nu arayarak başsağlığı dileklerini ilettiklerini söyledi.
Bakanlar, 43 kişinin yaşamını yitirmesine, 100'den fazla kişinin de yaralanmasına neden olan saldırıyı kınadı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Başkanı Antonio Guterres, Reyhanlı'daki saldırıyı gerçekleştirenleri kınadı.

Guterres, yaptığı yazılı açıklamada, "Reyhanlı'da gerçekleşen patlamalar sonucu yaşanan büyük can kaybı ve yaralılar için Türk devleti ve Türk halkına derin taziyelerimizi sunuyoruz" ifadesini kullandı.

Alçak saldırıların, hem Türk vatandaşlarını hem de Türkiye'de koruma altındaki Suriyeli mültecileri hedef aldığına işaret eden Guterres, BMMYK'nın Türkiye'yi bu zor gününde desteklediğini vurguladı.

Editör: TE Bilisim