Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir! Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir!
 Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Bank Asya’ya yapılan operasyon ile ilgili açıklamalarda bulunarak siyasi baskı ile yapıldığının açık ve net olduğunu söyledi.
Destici, Bank Asya’ya yapılan operasyon ile ilgili açıklamalarda bulundu. Destici, “Operasyon kararının tamamen siyasi olduğu siyasilerin baskısıyla yapıldığı çok açık ve net, burada farklı bir düşünce içinde olan yok.” dedi. Destici, BDDK’ya devlet bankalarından, milletin yüz milyonlarca lirasını teminatsız şahsi kefaletlerle dağıtılan şirketlerin hangileri olduğunu, buralarda batan paraların yekününün ne kadar olduğunu da sorup "Bunlarla ilgili niye soruşturma yapılmıyor?” dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkez binasında basın toplantısı düzenledi. Bankacılık sektöründe olan kişilerle daha önce yaptığı görüşmelerde Bank Asya üzerine çeşitli operasyon girişimleri olduğunun söylendiğini ifade eden Destici, “Şuan ki bankalar içinde olası bir kriz meydana geldiğinde tek ayakta durabilecek bankanın Bank Asya’nın olacağı söyleniyordu. Bundan birkaç ay önce yine bu tür girişimler oldu. Banka batırmaya yönelik bir girişim başlatıldı ama burada tam tersine orada hesabı olanlar daha fazla para yatırarak bankayı daha güçlü hale getirdiler. Bütün bu BDDK yöneticileri de bunu biliyor, diğer bankacılık sektöründe çalışanlar bunu biliyor, devleti yönetenlerde bunu biliyor.” diye konuştu.

“Operasyon kararının tamamen siyasi olduğu siyasilerin baskısıyla yapıldığı çok açık ve net, burada farklı bir düşünce içinde olan yok.” diyen Destici, “Tarafgir olanlar bile bunun böyle olduğunu biliyor. Çünkü bunu ifade ettikleri zaman kendilerini ifşa etmiş olacaklar, bunlar da bunu biliyorlar. Bankacılık kurallarından kaynaklanmadığını bankacılık kurallarına aykırı bir durumun olmadığını biliyorlar.” ifadesinde bulundu.

Açıklanan karara baktığınızda ortaklık yapısının şeffaf olmadığı bankacılık kurallarına aykırı denildiğini söyleyen Destici, “Biz bunu bilmiyoruz. Ama biz şunu biliyoruz o zaman onlarca yıldır siz neredesiniz, bankacılık ortaklık yapısını şeffaf olmadığını görmediniz de son 6 ayda mı bu bilgiye ulaştınız?” diye sordu.

Destici, konuşmasına şöyle devam etti: “Hangi yasal çalışma, hangi adil çalışma neticesinde buna ulaştınız? Bank Asya yeni kurulmuş bir banka değil. Onlarca yıldır Bank Asya var, çalışmasına devam ediyor. Açıklanan karardan baktığımızda siyasi bir karar olduğunu görüyorsunuz. Burada yapılmak istenen nedir, banka batırılmak isteniyor.”

'DEVLET BANKALARINDAN VERİLEN KREDİLERİN AKİBETİ NE, BUNLARIN NE KADARI BATTI?'

Mustafa Destici, BDDK’ya şu soruları sordu: “Devlet bankalarından devletin, milletin yüz milyonlarca lirasını teminatsız şahsi kefaletlerle dağıttınız şirketler kimler? Buralarda batan paraların yekünü ne kadar? Bunlarla ilgili niye işlem yapılmıyor? Bunlarla ilgili niye soruşturma yapılmıyor? Niye bunlarla ilgili yasal takibatlar yapılmıyor? Devlet bankalarından verilen kredilerin akibeti ne, bunların ne kadarı battı? Bunların ne kadarı İsviçre, Dubai ya da başka yurt dışı bankalarına transfer edildi. Yatırım için verilen bu paralar Türkiye içinde yatırım değil de birilerinin yurt dışındaki banka hesaplarına nasıl gitti?”

'BDDK, DEVLET BANKALARINDA MİLLETİN BATIRILAN MİLYARLARCA PARASINI NİYE GÖRMÜYOR?' 

Milyarlarca kredilerin şahsi kefaletlerle kime verildiğini onların nasıl batırıldığını yada yurt dışına transfer edildiğini şahsi hesaplara girdiğini bildiklerini iddia eden Destici, “Bunları Türk milleti ile paylaşın, açıklayın görev zararı olarak bunlar yazılamaz. Çünkü bunlar bile bile lades denmiştir. BDDK devlet bankalarında milletin devletin batırılan milyarlarca parasını niye görmüyorsun? Bunlarla ilgili hangi işlemi yaptın, hangi işlemi yapıyorsun çık bunları açıkla. Bizde bunları duymak, bilmek istiyoruz. Burada banka ismi vererek onları kamuoyu nezdinde itibarsızlaştırmak istemiyorum. Bunların hepsinin isimleri bizde var. BDDK bunları biliyor, bildiği halde niye işlem yapmıyor? Batan kredilerle ilgili usulsüz verilen kredilerle ilgili niye işlem yapmıyor? BDDK’yı bunlarla işlem yapmaktan alıkoyan nedir? Kimin talimatıyla bunları yapmaktan geri duruyorlar. Bunları da kamuoyuna açıklasınlar?” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim