Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
Cumhurbaşkanı yine Lozan'ı tartışmaya açmış bulunuyor. Aynı konuları tekrar tekrar işlemekten bıktık, usandık.

Konu her gündeme gelişinde adaların 1. Balkan savaşında kaybedildiğini söyledik. 1. Balkan savaşının 1913 yılında bittiğini tarih kitaplarına bakarsanız görürsünüz. Lozan'ın ise 1918 yılında kaybettiğimiz 1. Dünya savaşı üzerine başlattığımız Kurtuluş Savaşı sonucunda imzalandığını belirtelim.

İnsanlık tarihinde kaybettiği savaştan sonra daha önce kaybettiği bir savastan sonra kaybettiği toprakların geri alınmaması ile dönemin liderlerinin suçlanması görülmüş şey değildir.

Bay muhterem, bu haritayı sizin gözünüzün önüne koyuyoruz. Bu haritada Kuzey Ege Adaları Yunanistan'a 1. Balkan savaşı sonunda Osmanlı Devleti tarafından terk edilmiş durumdadır. Hatta bu savaşta Gökçeada ve Bozcaada'nın da Lozan'dan önce Yunanistan'a terk edildiği besbelli ortadadır.

Ancak o sorgulamaya utanmadığınız ve arlanmadığınız Lozan ile Gökçeada ve Bozcaada Türkiye'ye katılmıştır.

Bu anlaşmayı sorgulayarak, bu adaları da Lozan'da bizde kalan o tarihte kayda geçirilmemiş 18 ada gibi Yunanistan'a mı bırakmak istiyorsunuz?

Son söz olarak Lozan'ı sorgulayan birine karşılıksız destek veren kişiye sesleniyoruz; Acaba siz de mi Lozan'ı sorgulama taraftarısınız?

Bak gördünüz mü, yine aslına döndü, yine iki ayyaş noktasına döndü.

Bak yine biz haklı çıktık.

Neymiş efendim;

EĞRİ ADAMLA DOĢRU YOL YÜRÜNMEZMİŞ...




Editör: TE Bilisim