Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler
 ''Kılıç artığı'' sözünün anlamına baktım Müslümanlarca ele geçirilen bir ülkede yaşamları bağışlanmış olan kimseler.''

.Şimdi sormak istiyorum; bu ifade de hiç ''Alevilik''den bahsediliyor mu? Hayır. Peki Emin Çölaşan niçin bu ifade için

''Google'dan dün baktım, anlamı aynen şöyle veriliyor: Müslümanlar tarafından ele geçirilen bir ülkede yaşamları bağışlanmış olan kimseler, yani Aleviler! '' demiş.

Dikkat ederseniz ''Yani Aleviler'' yorumunu kendisi uyduruyor. Devlet Bahçeli ile hiç bir duygusal bağım kalmamıştır ancak kullandığı o ifade de kesinlikle ''Aleviler'' kastedilmemiştir. Başka bir anlamda kullanmıştır; onu da şimdilik ben kullanmak istemiyorum.

Abdulkadir Selvi de; Bahçeli'den intikam almak için basit bir yola; yani ''Aleviliğini'' kullanmak istemiş, alevi oluşundan dolayı üzerine alınmış. Yine kalleş düşünce devreye girerek; en güçlü ortak bağımız Türklüğümüze nifak sokmaya çalışıyorlar. Aklı başında olan alevi Türk olsun, suni Türk olsun bu tuzağa düşmeyelim lütfen.

Emin Çölaşan ve Bekir Coşkun gibi insanları yıllardan beridir anlamakta güçlük çekiyorum. Sürekli ayrışma ve tahrik üzerine yazı yazıyorlar. Türkiye’nin gerçeklerinden habersiz bir fanusun içinde ha bire ahkam kesiyorlar.

Lütfen hatırlayınız; Emin Çölaşan'ın rahmetli Ecevit için demediğini bırakmadığını. Yok tırnakları uzamış, pislik içindeymiş, üstü başı kir pas içindeymiş; kokuyormuş falan filan. Bu iki adamın meşhur ''Göbeğini kaşıyan adam; bidon kafalı adam; osuran adam; geğiren adam'' gibi tiplemelerle insanları aşağılaya aşağılaya her seçim döneminde AKP'nin çalışmasına gerek bırakmadılar. AKP’nin çalışması kadar üstüne üstlük bir de bunlar çalıştılar.

Kimse kusura bakmasın herkes geğirir ama geğirdiğinin yüzüne vurulmasından hoşlanmaz değil mi? Dolayısıyla halka rağmen onun zafiyetlerini yüzüne vurarak oy alamaz, istediğiniz yöne doğru da kanalize edemezsiniz; hele ki Emin Çölaşan ve Bekir Coşkun tarzı yazı yazarsanız toplumu kendinizden iğrenir hale getirirsiniz; diyelim ki o toplumun hepsi bidon kafalı ve geğirenlerden müteşekkil olsa bile

Dolayısıyla, özbe öz Türk oğlu Türk olan benim alevi kardeşlerim; lütfen ne, oraya buraya savrulup duran Abdulkadir Selvi'ye itibar ediniz, ne de Emin Çölaşan'a. Tarihte o söz söylene gelmiştir ama alevi kardeşlerimiz için söylenmemiştir. Niçin söylensin ki; alevi Türk tür ve bu ülkenin sahibidir.

Mehmet Soral


Editör: TE Bilisim