Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
 Balyoz davası hükümlüsü MHP Milletvekili Engin Alan, yeniden yargılama ihtimali için, "Tek bir kelimesine inanmadıkları bir yemini eden PKK’lılar milletvekilliğine başlıyorsa benim yerim burasıdır. Dağlarda teröristlerle mücadele ederken her an ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kaldım, ölümden hiçbir zaman korkmadım. Şimdi cezaevinden mi korkacağım?" diye konuştu. Alan, bugün gelinen noktayı kendisinin yıllar öncesinden tahmin ettiğini kaydetti. 

Gazeteciler Cemiyeti heyeti, Balyoz davası nedeniyle Sincan Cezaevi’nde bulunan Milletvekili, emekli Korgeneral Engin Alan’ı ziyaret etti. Cemiyet Başkanı Nazmi Bilgin başkanlığında, Başkan Vekili Savaş Kıratlı, Başkan Yardımcısı Ertürk Yöndem, Genel Sekreter Ümit Gürtuna, Mali Sekreter Mehpare Çelik, Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Yoldaş, Ali Şimşek ve Ali Oruç’tan oluşan heyet, Alan ile bir saat sohbet etti. 

Afrika'da yoktur 

Alan, sohbet sırasında, hayatında ilk kez bir davada yargılandığını belirterek, "Beni yargılayan mahkemenin bir başka örneği Afrika’nın bile hiçbir ülkesinde yoktur. Bu da gösterdi ki ülkemizde hukuk sıfır noktasındadır" dedi. 

Teröristlerle bir arada olmak üzüyor 

Askerlik hayatı boyunca dağlarda mücadele ettiğini ve şehitler verdiğini hatırlatan Alan, yargılandığı davada terör örgütü üyesi olmakla suçlanmasının ve teröristlerin tutulduğu F tipi cezaevinde bulunmanın kendisini üzdüğünü ifade etti. 

Tek bir kelimesine inanmadıkları yemini ediyorlar 

Alan, iktidar ile cemaat arasındaki çatışmanın sonucu olarak gündeme gelen yeniden yargılanma sürecinin KCK’lılara fırsat sağlayacağını söyleyerek, "Tek bir kelimesine inanmadıkları bir yemini eden PKK’lılar milletvekilliğine başlıyorsa benim yerim burasıdır. Dağlarda teröristlerle mücadele ederken her an ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kaldım, ölümden hiçbir zaman korkmadım. Şimdi cezaevinden mi korkacağım" diye konuştu. Alan, bugün gelinen noktayı kendisinin yıllar öncesinden tahmin ettiğini kaydetti. 

Editör: TE Bilisim