Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
 Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Milli görüş hareketinden ayrılarak AK Parti'yi kuran kadroları sert bir dille eleştirerek, "Abdülhamid'in yolu subayları tarafından kesilmişti, Erbakan'ın yolu öğrencileri tarafından kesildi" dedi.
Bugün gazetesine konuşan Kamalak, Milli Görüş hareketinin lideri ve kapatılan Refah Partisi’nin son genel başkanı olan, merhum Necmettin Erbakan’a ‘kirli siyasi öneriler’ yapıldığını öne sürerek, “Eğer Erbakan İsrail’le ilgili yapılan önerileri kabul etseydi AK Parti kurulmayacaktı” dedi. Kamalak, Milli Görüş çizgisinden kopan kişilerce AK Parti’nin kurulmasını da eleştirerek, “Erbakan’ın yolunu öğrencileri kesti” yorumunu yaptı. 

SP Genel Başkanı Kamalak’ın, Bugün gazetesinden Hüseyin Keleş’e verdiği röportajın bir bölümü şöyle: 

Milli Görüş Hareketi, 1999’dan bu yana istediği ilgi ve desteği bulamadı. Bu da oy oranlarına yansıdı. Milli Görüş çöküş sürecine mi girdi?

1999’dan bu yana dediğiniz doğru. Eğer biz kuru bir particilik yapmış olsaydık yükseliş devam edecekti. Nitekim 17 Aralık 2014 tarihli Ünal Tanık’ın imzasını taşıdığı bir makale yayınlandı. Birtakım finans sahipleri, proje mimarları Erbakan Hoca’yı ziyaret ediyorlar. Bu doğrulandı. Ne diyorlar “İslamiyet yükselen bir çizgidir. Biz sizinle işbirliği yapmak isteriz” Peki ne olacak?

Üç öneride bulunuluyor. Birincisi “Biz sizi iktidara taşıyacağız, ikincisi bu alandaki gerekli finansmanı sağlayacağız, üçüncü olarak da karşı çıkanları saf dışı bırakacağız. Buna karşılık sizden şu taleplerimiz olacak. İsrail’in güvenliği sağlanacak. İki, İslamiyet’in yeni yorumunda bize yardımcı olacaksınız. Üç, Büyük Ortadoğu Projesinde bize destek vereceksiniz.” 

Erbakan Hoca tartışmaya bile açmadan reddediyor bu önerileri.

Muhsin Yazıcıoğlu’na da aynı teklifin yapıldığı iddia ediliyor?

Muhsin Bey de (Yazıcıoğlu) reddediyor. Zaman Gazetesi Yazarı Ali Bulaç, konuyla ilgili bir yazı kaleme aldı. Erbakan ve Yazıcıoğlu reddedince şu anki iktidar sahipleriyle pazarlığa oturuyorlar ve anlaşıyorlar. Kurulduğu günden bu yana ben bugünün AK Parti’si dünün İttihat Terakkisi diyordum. Elimde somut veriler yoktu ama eldeki veriler ve sezgi oraya götürüyordu.

İttihat ve Terakki’yi kurduranlar bazı isimleri ön plana çıkarıyordu: Enver Paşa, Cemal Paşa, Talat Paşa. AK Parti’ye bakıldığında da önde gelen üç bey var. Beylerin ismini de değerli okuyucularımız bilir zaten. O paşalar Osmanlı’nın yolunu açmak için yola çıkmıştı. Yolu kesen kimdi onlara göre Abdülhamid Han’dı. Abdülhamid Han’ın siyasetinin 33. yılında bu hadiseler gerçekleşiyor. Bakıyoruz Abdülhamid Han’ın emanetini üstlenen birisi var:

Erbakan Hoca. Ne diyordu Abdülhamid? Milli Birlik. Bundan maksat İslam birliğidir.Erbakan Hoca ne diyor? İslam birliği diyor. Ancak sözüm ona orada yolu kesen Abdülhamid Han’dı, burada Erbakan. Abdülhamid’in yolu subayları tarafından kesilmişti, Erbakan’ın yolu öğrencileri tarafından kesildi. Orada İsrail devletinin kurulması amaçlanıyordu, bizim gafiller bunun farkında değildi. Şu an Büyük İsraildevleti kurulmak isteniyor.

Eğer Erbakan İsrail’in isteklerini kabul etseydi, AK Parti kurulmayacak mıydı?

Kurulmayacaktı tabii. Lüzum kalmayacaktı. Nitekim toplantının yapıldığı evde Merkez Partisi’nin liderinin ismi zikrediliyor. AK Parti’nin önde gelenleriyle anlaşıldığı için şu an itibariyle Merkez Parti’ye ihtiyaç yok diyor. Bunu diyen şu anki merkez partinin kurucu genel başkanı Abdürrahim Karslı.

Yani İsrail’in istekleri kabul edildiği için AK Parti kuruldu?

Tabii. Büyük Ortadoğu Projesi’ne destek vereceksiniz diyorlar. Tayyip Bey de zaten kendisini Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanı ilan etmişti. Birinci istek neydi? İsrail’in güvenliğinin sağlanması. İsrail’in kendisini 1948’den yani kuruluşundan beri en güvende hissettiği dönem AK Parti dönemidir.

Bugün



Editör: TE Bilisim