Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler
 Erdoğan, ATV-A Haber ortak canlı yayınında gençlerin sorularını yanıtladı ve 15 Temmuz gecesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz gecesine dair “Bizden önce meğerse Dalaman’a gelmişler, bizim uçağı incelemişler. Fakat çok ilginç şeyler oluyor ve uçağa girmişler, bakmışlar çıkmışlar. Bizim bunlardan haberimiz yok. Biz indik, hemen uçağa geçtik daha sonra öğreniyoruz. Ki bunların gelip gitmesi hani Nur Mağarası’ndaydı değil mi? Hani geliyorlar sevgili peygamberimiz Ebubekir Sıddık ile orada ama mağaranın kapısını örümcek örüyor ve gelip bakıyorlar ki örümcek ağ örmüş, ‘Burada örümcek ağ ördüğüne göre herhalde buraya kimse girip çıkmış değildir’ diyorlar ve kapıdan müşrikler dönüp gidiyor. Şimdi bunlar da gelip bakıyorlar filan kimseyi görmeyince uçağın içinde dönüp gidiyorlar” dedi.

Erdoğan’ın kastettiği ve Hz. Muhammed’in hicret esnasında üç gece gizlendiği, Kur’ân-ı Kerîm’de adı geçen mağara Sevr Mağarası‘ydı. Hazreti Muhammed’e vahy gelen mağara ise Nur Dağı’ndaki Hira mağarasıydı.  Erdoğan iki ismi karıştırdı. Erdoğan’ın Batı toprakları için “gavur toprakları” demesi de dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATV-A Haber ortak canlı yayınında gençlerin sorularını yanıtladı. 15 Temmuz gecesine ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan şöyle konuştu:

“Benim hızlı bir yatım var, buradan sizi yakın adalara götürebilirim gibi bana bir teklif de yaptı. Dedim ki ‘Serkan bak, benim vatan topraklarında ölmem varken ben gidip gavur topraklarında esir hayatı yaşayamam’ damadım, eşim, kızım torunlarım hep beraber oradan çıktık ve Dalaman’a ulaştık, bizden önce meğerse Dalaman’a gelmişler, bizim uçağı incelemişler. Fakat çok ilginç şeyler oluyor ve uçağa girmişler, bakmışlar çıkmışlar. Bizim bunlardan haberimiz yok. Biz indik, hemen uçağa geçtik daha sonra öğreniyoruz. Ki bunların gelip gitmesi hani Nur Mağarası’ndaydı değil mi? hani geliyorlar sevgili peygamberimiz Ebubekir Sıddık ile orada ama mağaranın kapısını örümcek örüyor ve gelip bakıyorlar ki örümcek ağ örmüş, ‘Burada örümcek ağ ördüğüne göre herhalde buraya kimse girip çıkmış değildir’ diyorlar ve kapıdan müşrikler dönüp gidiyor. Şimdi bunlar da gelip bakıyorlar filan kimseyi görmeyince uçağın içinde dönüp gidiyorlar onların arkasından biz biniyoruz ve uçağımıza binip, üç ayrı noktada tabii o gece bizim uçak var çünkü hedef saptıracağız. Dalaman’daki uçakla beraber hareket ediyoruz.”

“DARBECİLERLE NE KONUŞTUNUZ?”

Erdoğan, 15 Temmuz gecesi İstanbul Atatürk Havalimanı’na indikten sonra yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Yanımıza arkadaşlar geldi, dediler ki 11 buçuk gibi dediler bana Kılıçdaroğlu VIP’den geldi ve bir yere gitti dediler. Onlar da bilmiyorlar. Tabii biz bunları sonra öğreniyoruz. Şimdi çok daha enteresan görüntüler çıktı. Bu esnada meğerse tankların önüne gelen o ışıldaklı araçla darbecilerle orada konuşuyorlar, görüşme yapıyorlar ve darbecilerle ne konuştunuz? Ne görüştünüz? 12 dakika telefon görüşmesi var, ne görüştün? Hani sen FETO’nun gazetesine röportaj vermiştin? Geçen akşam bir radyo kanalında bir görüşme yaptım, dedi ki ‘Benim de onunla görüşmem var bana da aynı şeyi söyledi darbe olursa ilk defa tankların üzerine ben çıkarım’ peki bu ne perhiz, ne lahana turşusu. Niye kaçıp gittin? Orada bak on binlerce insan var sen de onların arasına karışsaydın. Bu iş kürek işi değil yürek işi. Çekti gitti. Dedim ya yalan bunda diz boyu. Ben zaten buna diyorum bu yalan makinesi. İşte görüntü ortada. İspat burada, delil burada. Onun için de tabii yani CHP çok çabuk bundan kurtulması lazım. 16 Nisan zaten bunun işaretidir.”

CUMHURBAŞKANINA ALBÜM TEKLİFİ

Yakınlarının kendisine şiir okuma yeteneğine sahip olduğunu söylediğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi teklifler gelmeye başladı işte bu seçimden sonra şöyle bir CD yapsak filan diye. Dedim şu önce bir seçimi hayırlısıyla atlatalım bitsin bu iş, bittikten sonra onu yaparız dedim. Yani Cumhurbaşkanı olduğu için yapma diye bir derdim yok. Çünkü seviyorum şiiri ve bunu okuyarak da bütün halkımla da paylaşmak istiyorum” dedi.

(Kaynak: NetTavır)

Editör: TE Bilisim