Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..
 Almanya istihbaratının 2009'dan bu yana Türkiye'yi dinlediği ortaya çıkmış ve bu bilgi Alman hükümet yetkilileri tarafından da doğrulanmıştı.
Türkiye'den, Almanya'ya bu dinleme olayı ile ilgili olarak bir haftadır herhangi bir etkin tepki gösterilmedi. "Almanya dinliyor, Türkiye ölü taklidi yapıyor." gibi yorumlara da neden olan bu sessizlik, bugün de devam etti. 

AKP 1'inci Olağanüstü Kongresi'nde yaklaşık bir buçuk saat konuşan Başbakan Erdoğan, Almanya'nın dinleme olayını teğet bile değil, direkt geçti. 

 
Efkan Ala, Almanya Federal İstihbarat Servisi’nin ‘5 yıl’ süreyle Türkiye’yi dinlemesini ‘normal’ olarak karşıladıklarını söylemişti. 

AKP'liler ve Erdoğan'ın Türkiye içindeki yasal dinlemeler için meydanlarda "Beni dinlediler" diye tepki gösterip, Almanya'nın dinlemesi karşısında ise suskunluğa bürünmesi, "Kendi milletine aslan kesilenler, Almanya karşısında dut yemiş bülbül gibi..." yorumlarına neden olmuştu.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 1'inci Olağanüstü Kongresi, Ankara Arena'da yapıldı. 

12'nci cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kürsüde AK Parti'nin Genel Başkanı olarak son konuşmasını yaptı. 

Ekonomiden muhalefete, çözüm sürecinden cemaatle mücadeleye birçok konuda açıklamalarda bulunan Erdoğan'ın Almanya'nın Türkiye'yi dinlemesi olayı hakkında hiçbirşey söylememesi dikkat çekti. 

Alman dış istihbarat servisi BND’nin Türkiye’yi dinlediği ortaya çıkmış, Alman yetkilileri de bu bilgiyi doğrulamıştı. Hükümet kaynakları, Frankfurter Allgemeine gazetesine verdikleri demeçte, 2009’da hazırlanan güncel görev profilinde, Türkiye’nin resmi hedef olarak yer aldığını belirtmişti.

Editör: TE Bilisim