Başbakan Erdoğan, Amerikan Musevi Komitesi'nin 2004 yılında kendisine verdiği "Cesaret Ödülü"nü geri vereceğini açıkladı.

Hatırlanacağı üzere Gazze konusunda İsrail'e söylem düzeyinde sert çıkan Başbakan Erdoğan, İsrail'den ödül aldığı konusu gündeme gelince sessizliğe bürünmüştü. Başbakan Erdoğan'ın Gazze konusunda İsrail'i eleştirirken, Musevi Komitesi'nden aldığı ödülü iade konusunu hiç gündemine almaması da dikkat çekmişti.

Erdoğan o ödülü iade etmeyince Amerikan Musevi Komitesi Başbakan Erdoğan'a verdiği ödülü geçtiğimiz günlerde geri istemişti.

Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk

Komite'nin bu kararı sonrası sessizliğe bürünen Başbakan Erdoğan bugün Van'da yaptığı açıklamada o ödülü geri vereceğini açıkladı.

Erdoğan, "Neymiş Amerikan Musevi Komitesi bana verdiği ödülü geri istiyormuş. Eğer bu zulme bu soykırıma destek veriyorsanız alın ödülünüzü başınıza çalın" dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN İADE ETMEYECEĞİM DEMİŞTİ

Başbakan Erdoğan, daha önceki konuşmasında o ödülü iade etmeyeceğini söylemişti. Erdoğan buna gerekç olarak da ödülü aldığı sırada Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin iyi olmasını göstermişti.

Editör: TE Bilisim