Erdoğan’a konuşması sırasında ‘Çözüm Süreci’ne ilişkin olarak Necdet Özel’in yaptığı “Bizim haberimiz yok. Keşke bize de sorulsaydı” açıklamaları soruldu ancak Erdoğan bu soruya cevap olarak sadece “Biz bunları haftalık toplantımızda konuşacağız.” demekle yetindi.

- Necdet Özel’in açıklamaları için ne diyeceksiniz?

- Biz bunları haftalık toplantımızda konuşacağız.

Ardından Almanya’nın dinleme skandallarına ilişkin gelen soruya ise “ABD Almanya’yı dinlemişti. Şu anda Türkiye ile bu süreci liderlerle bir araya geldiğimizde konuşacağız. Dünyada güçlü istihbaratı olan ülkeler diğer ülkeleri dinliyorlar. Önemli olan burda neyi deşifre ettikleri önemli. NATO zirvesinde bunları konuşacağız.” dedi.

Tüm Türkiye’nin hatta dünyanın gözünde skandal olarak nitelendirilen dinleme olaylarına Erdoğan’ın cevap veremeyip soruları geçiştirmesi Erdoğan’ın diğer ülkeler arasıdna ne kadar güçlü olduğunuda göstermiş oldu.

Ayrıca dinlemeleri de resmi orlak kabul etmiş oldu.

Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler

Yani Almanya, ABD ve ingiltere Türkiye’yi resmen dinlemiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan da bunu kabul etmiş oldu.

O zaman yarın öbürgün bu haberlerin devamında Erdoğan’ın Terör Örgütüne yardım yaptığı, kara para akladığı, İsviçre’de bulunan hesapları v.b. belgeler ortaya çıktığında Erdoğan bunların hepsini kabul etmiş oluyor.

Ayrıca bu sözler “benim MİT’im güçlü değil napalım” demek değil midir?

Bu sonuca göre Hakan Fidan’ın istifa etmesi gerekmez mi?

Editör: TE Bilisim