Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
 Mhp Genel Başkan Yardımcısı, Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, "Sayın Erdoğan'ın egosu sonunda AKP'ye de savaş açmıştır. Sayın Cumhurbaşkanı kağıt üzerinde Başbakan olan sayın Davutoğlu ve hükümetine güvenmiyor ve soluğu meydanlarda alıyor. AKP seçim propagandasını bile sayın Cumhurbaşkanına yaptıracak kadar özgüven eksikliği içerisindedir" dedi.
TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Emin Haluk Ayhan, hükümeti eleştirerek, "Ülke, vesayet altındaki hükümet tarafından idare edilememektedir. Başbakan muhalefete yol göstermeye çalışmaktadır. Halbuki vesayetten kurtulup Başbakanlık yapmayı öğrenmesi memleketin öncelikli sorunudur" dedi. Ayhan şöyle devam etti:

"31 Mart günü Türkiye AKP'nin sorumlusu ve ranta dayalı enerji politikalarının kurbanı olmuştur. Ülke Bir gün boyunca Karanlığa gömülmüş iş hayatı durmuştur. AKP'yi ayakta tutan saadet zincirinin, enerji halkasında oluşan kopukluğun cezasını yine milletimiz çekmiş, maliyetini vatandaşımız ödemiştir. AKP döneminde 21 dağıtım bölgesinin tamamı özelleştirilmiştir. Paralar yatırıma değil yandaşa gitmiştir. Kesintinin sanayiye maliyeti ağır olmuştur. Sanayi bölgelerinde makineler susmuş zarar yüz milyonlarca TL'yi bulmuştur. Enerji Bakanı Taner Yıldız da açıklamalarında, 'Enerji yetersizliği' diye bir şey olmadığını söylemiş, ama meselenin iletim boyutunu boş bırakmıştır. Mevzu, yeterli enerjinin enerji borsası sebebiyle sisteme verilip verilmemesi midir? Milli enerji politikasını terk eden hükümet enerji piyasasını yandaş rantına teslim etmiş, hakimiyeti kaybetmiştir. Ortaya çıkan sonuçlara şaşırmamak gerekir. Sorumlular millete hesap vermelidir."

'SAYIN ERDOĞAN'IN EGOSU SONUNDA AKP'YE DE SAVAŞ AÇMIŞTIR'

Ayhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siyasi rant elde etmek için yıkım sürecini ve Sevr'i hortlatmaktan çekinmeyenler oyların eridiğini görünce yine çark etmiştir. Sayın Erdoğan'ın egosu sonunda AKP'ye de savaş açmıştır. Sayın Cumhurbaşkanı kağıt üzerinde Başbakan olan sayın Davutoğlu ve hükümetine güvenmiyor ve soluğu meydanlarda alıyor. AKP seçim propagandasını bile sayın Cumhurbaşkanına yaptıracak kadar özgüven eksikliği içerisindedir. Sayın. Cumhurbaşkanı halktan aldığı yetkiyi istismar etmekte, Milli iradenin yerine kendi iradesini, anayasanın yerine kendi siyasi hırslarını koymaktadır. Sayın Cumhurbaşkanı Demokratik parlamenter rejimi Anayasaya rağmen fiilen değiştirmekte. 'AKP'nin seçim bildirgesi taslağını ben de bizzat orada kendim de okudum. Kendi kanaatlerimi de ifade ettim' diyor. Neresinden tutsak elimizde kalacak ama asıl anlaşılması gereken bunu Sayın Cumhurbaşkanı niçin söyleme gereği hissetmiştir? Kağıt üzerindeki Başbakan bizzat saray tarafından düşürüldüğü durum içler acısıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nde seçim beyannamesini büyüklerine sorarak hazırlayan bir başbakan, meydanlarda 400 milletvekili isteyen bir Cumhurbaşkanı."

Editör: TE Bilisim