YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi
 AKP Şişli İlçe Örgütü, 28 Mart Salı günü Hıristiyan cemaat vakıfları ile ruhani önderlerine, içinde bulunulan Büyük Oruç dönemi vesilesiyle bir yemek verdi. ‘Cemaat Vakıfları ile İftar Yemeği’ başlığıyla, Şişli Radisson Blu Oteli’nde düzenlenen buluşmaya Hıristiyan vakıflarından çok sayıda yönetici ve ruhani önder katıldı. Başepiskopos Aram Ateşyan, Türkiye Musevileri Hahambaşısı İsak Haleva, Vakıflar Meclisi üyesi Cemaat (Azınlık) Vakıfları Temsilcisi Toros Alcan, Episkopos Sahak Maşalyan ve diğer cemaatlerin üst düzey temsilcileri yemekte hazır bulundular. 

Ateşyan’ın duasıyla başlayan yemekte AKP Şişli İlçe Başkanı Ömer Fuat Günday ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmed Misbah Demircan’ın ardından söz alan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, bir aradalığın önemini vurguladıktan sonra, 16 Nisan’da yapılacak referanduma değindi ve konuşmasının büyük bir bölümünü Anayasa değişikliğine ayırdı. Yemek, İstanbul Müftü Yardımcısı Ömer Erdem’in duasıyla sona erdi. 

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 28 Mart’ta AKP Şişli İlçe Örgütü’nün Hıristiyan Cemaatler için düzenlediği Büyük Oruç yemeğinden ayrılırken gazeteciler de kendisine soru yöneltmek istedi. Bir başka programa geçeceği için sadece bir soruya yanıt veren  Bakan Kaynak’a Patrik seçimi sürecinde Valilik’ten gelen yazıyla oluşan durum soruldu. Kaynak soruya “Beni milletvekilleri Garo Paylan da Selina Doğan da Markar Esayan da aradı, onlara da söyledim, ortak bir zeminde halledebiliriz, kolaydır, ama bize 16 Nisan’a kadar müsaade edin” yanıtını vermekle yetindi. 

(Kaynak: agos.com.tr)

AKP'nin 16 Nisan'a kadar izin istemesi kafalarda soru işareti yarattı. Nasıl bir mülahaza ile 16 Nisan'dan önce farklı bir tutum geliştiriliyor ve bu tutumun 16 Nisan'dan sonra  değiştirileceği belirtiliyor? Referandum öncesi yapılmak istenmeyen şey nedir? Devletin sürekliliğindeki kesintinin ne gibi bir endişe ile yapıldığı merak ediliyor. Bu ikircikli politikanın AKP'li seçmene şirin gözükmek amacı var mıdır?




Editör: TE Bilisim