Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk
 ÇANAKKALE'nin Lapseki İlçesi'ne bağlı Umurbey Beldesi'nde belediye başkanlığını kazanamayan MHP'nin şalvarlı adayı Aliye Ertopçu, seçim sürecinde kendisine engel olmaya çalışanlara Facebook sayfasından, 'Hala konuşan adam sıfatıyla dolaşan erkekler etek giysinler' sözleriyle sert tepki gösterdi.

30 Mart 'ta yapılan yerel seçimde, Umurbey Beldesi'nde Aliye Topçu MHP'den belediye başkan adayı oldu. Yıllarca Almanya'da metrobüs şoförlüğü yaptıktan sonra memleketine dönen Aliye Ertopçu, seçim kampanyalarında giydiği şalvarıyla dikkatleri üzerine çekti. 'Şalvarlı Başkan Adayı' olarak kısa sürede kamuoyu tarafından tanınan Aliye Ertopçu, seçim döneminde Çanakkale'yi ziyaret eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte yine üzerinde şalvarı varken fotoğraf çektirdi.

Umurbey'de 30 Mart’taki seçimlerden zaferle ayrılan AK Parti’li Sami Yavaş oldu. Seçim bitti ama tartışmalar bitmedi. Belediye başkanlığını rakibine kaptıran Ertopçu, buna rağmen başarılı bir sonuç elde ettiğini belirterek, sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasından sitem dolu sert bir yazı paylaştı. 

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Umurbey Belediye Başkan adayı olarak parti içinden ve parti dışından gelen tüm olumsuzluklara ve engellemelere karşı il teşkilatı ve ilçe teşkilatının destekleriyle seçimi kazanmak için elinden geleni yaptığını belirten Ertopçu şunları yazdı:

'Bundan önceki seçimlerde Lapseki-Umurbey'i Çanakkale bölgesinde seçimi kazanır mı, kaybeder mi diye kimse düşünmezken biz herkesin dikkatini beldemize çektik. Seçimi kaybetmedik, kazandık. Umurbey tarihinde ilk defa meclis üyelerimiz MHP'yi temsil ediyor belediyemizde. Bununla gurur duyuyorum. Seçim konuşmalarımda verdiğim sözleri başkan olmadan da tutuyorum. Halkımla beraberim, gitmiyorum. Belediye başkanımız Sami Yavaş'ın verdiği sözleri tutacağını ve beldemize güzel hizmetler getireceğini ümit ediyorum. Seçim hakkında sayfamdan son kez paylaşım yapıyorum. Beni yıpratmak için başka yönlere çekmeye çalıştıkları şalvarımı giydim ve Umurbey'de MHP'nin bayrağını diktim. Bana engel olmak için ellerinden geleni yapan ve hala da konuşan adam sıfatıyla dolaşan erkekler de etek giysinler.'

Bir süre önce Biga İlçesi'nde AK Parti’li Belediye Başkan Adayı Mehmet Özkan da seçimi kaybetmesinden 'Hizmet Grubu' olarak nitelediği arkadaşlarını sorumlu tutmuş ve Facebook sayfasına, hakkını helal etmediğini yazmıştı.

Editör: TE Bilisim