Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler
 İstanbul Adliyesi'nde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alarak şehit eden ve son günlerde İstanbul'da art arda gerçekleştirdiği eylemlerle gündeme gelen DHKP-Cile ilgili ortalığı karıştıracak bir iddia gündeme geldi.


"ÖRGÜTÜN ORTAKÖY'DE BALIKÇISI VAR"
A Haber'de bir programa katılan eski MİT elemanı Cemal Alparslan Ertuğ, Ögütün finans kaynakları hakkında çarpıcı bir iddia ortaya attı, DHKP-C'nin finans kaynaklarından birinin İstanbul Ortaköy'deki bir balıkçı olduğunu söyledi.

"DHKP-C'NİN ARKASINDA ALMANYA VAR"

Ertuğ örgütün arkasındaki güçlerin kim olduğuna dair iddiasını ise "Türkiye'de silahlı sol örgütlerin arkasında Batı olmuştur. Bir bölümü üzerinde de Alman gizli servisi etkilidir. İki eylemi yürüten örgüt bunlardan biri ve yurt dışında Almanya ve Almanya'ya yakın Hollanda gibi yerlerde barınırlar ve Alman derin devleti tarafından korunurlar. Avrupa'da onlara yönelik bir operasyon engellenir." sözleriyle açıkladı.

DHKP-C EYLEMLERİNİN AMACI NE?

İstanbul'daki terör eylemlerinin amacının, yeni bir kaos yaratarak siyasi iktidarı devirmek olduğunu belirten eski MİT elemanı, "O kaosun üstüne binerek Türkiye'de yeni bir yapılanma yaratmak için yapıldı bu eylemler. Türkiye'de memnun olmadıkları siyasi iktidardan kurtulmak istiyorlar, bu iktidarın giderek bağımsızlaşan istihbarat servisi, savunma sanayi ve başka devletlerin iştahını kabartan petrol ve doğalgaz bölgelerine müdahale eden bir yapısı var. Bundan birileri rahatsız. " ifadelerini kullandı.

"PARALEL YAPI ELİNİ İKTİDARA UZATARAK HATA YAPTI"

Cemaat hakkında da açıklamalarda bulunan Ertuğ, "Paralel yapı elini iktidara uzatarak hata yaptı. Siyasi iktidarın başındaki siyasetçi kararlı olunca dalga tersine döndü. Paralel yapı sorunu sadece okulların kapatılmasıyla çözülemez. Bütünlüklü bir çözüm gerekir" değerlendirmesinde bulundu.



Editör: TE Bilisim