Tutuklu eski MİT'çi Enver Ataylı'nın, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e yazdığı mektuplar hazırlanan iddianameyle ortaya çıktı. Altaylı'nın mektuplarında, İlker Başbuğ ve cezaevinde şüpheli şekilde ölen eski MİT yöneticisi Kaşif Kozinoğlu'na ilişkin ifadeleri dikkat çekti. Altaylı mektubunun bir bölümünde, Kozinoğlu'nun MİT Müsteşarı olmaya çalıştığını söylüyor ve "Bu cemaat için felaket olur" diye yazıyor.

Tutuklu eski MİT'çi Enver Ataylı'nın, Fetullah Gülen'e mektupları iddianamede yer aldı.

Altaylı "Muhterem Efendim" diye başladığı 2008 tarihli mektupların birinde eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ için "Yeni Genelkurmay Başkanı'nın zatı alinize ve hizmetlere bakışı son derece menfidir" ifadesini kullanıyor.

Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden.. Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden..

Dikkat çeken ifadeler

İddianameye göre Altaylı'nın bilgisayarında eski MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu hakkında yazdığı mektup da bulundu. Altaylı mektubunda Kozinoğlu'nun MİT Müsteşarı olmaya çalıştığını söylüyor ve "Bu cemaat için felaket olur" diye yazıyor.

Ntv'de yer alan habere göre Kozinoğlu 2011'de Silivri Cezaevi'nde tutuklu olduğu sırada hayatını kaybetmişti. Eski MİT mensubu Enver Altaylı hakkında ''casusluk'' ve ''FETÖ yöneticiliği'' suçlamalarından 35 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Editör: TE Bilisim