Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
Yeni Anayasa yazmış, koymuş önümüze. Benim EVET demem için yasayı bana madde madde anlatması gerekiyor.

Anlatmıyorlar, asla anlatmayacaklar;

Biz ANLATALIM...

Madde 1 = Başkan ve yardımcıları için TÜRK vatandaşı olma şartı yok. (Başkan isterse Arap dünyasından birçok kişiyi başkan yardımcısı yapabilecek).

Madde 2 = Yeni başkan kendisine çok sayıda başkan yardımcısı atayacak ve bu yardımcılar, ilkokul mezunu olabilecek, 18 yaşında tecrübesiz olabilecek, yemin etmeyecek. Başkan isterse, devlet tecrübesi olmayan oğlunu yada kızını, akrabalarını oraya atayabilecek. Yetki sınırlaması da yok...

Madde 3 = Kendisini yargılayacak yargıçları kendisi seçecek, isterse görevden alabilecek. Vali, kaymakam ve genel müdürüne kadar hepsini tek başına, bir imza ile atayıp, görevden alabilecek. Meclis dışından bakan atayabilecek. Bu bakanlar da aranan bir kriter yok.

Madde 4 = Başkan veya yardımcıları, muhalif gazete ve televizyon kanallarını mahkemeye verdiğinde, Yargıç hükümet aleyhine karar alırsa, hükümet düşmanı, Fetö cü ilan edilme korkusu yaşayacağından hukuka uygun kararlar alamayacak, yargıya güven bitecek.

Madde 5 = Başkan bir karar ile yükselişini önleyemediği dövizi yasaklayabilecek. Bu defa yabancı yatırımcı kaçacak. İş dünyası çökme noktasına gelecek. Yatırımcı kaçınca işsizlik fırlayacak, hırsızlık ve gasp artacak.

Madde 6 = Meclis iradesi ortadan kalkacak, herşey tek kişininin emri ile yapılacak, Başkan hukuk dışı birşey yaparsa, yargılanması için 400 milletvekili imzası ve kararı gerekiyor. Milletvekili çoğunluğu başkan' ın partisinde olduğu için böyle bir imza toplanması mümkün olmayacak. Hadi 400 Mv. imzası toplandı diyelim. Bu defa başkan kendisini yüce divana gönderen Meclisi derhal fesih etme yetkisini kullanacak ve seçime gidecek. Yeni seçim de, kendisini yüce divana götürmeyecek milletvekillerini seçtirecek. Kendisini yüce divana gönderen milletvekillerini sürüm sürüm süründürecek.

Madde 7 = Referandum sürecinde bu 18 maddeden hiç bahsedilmeyecek.

Daha önceki seçimlerde yaptıkları gibi, hiç alakası olmadığı halde; terör bitecek, ekonomi şahlanacak deyip, HAYIR oyu verenlerin Fetö, Pkk, Abd v.b. teröristlere hizmet ettikleri, vatana ihanet ettikleri gibi söylemler öne çıkaracaklar ve asıl konuyu gizleyecekler.

Bunlar tek adam rejimi dir.

Paylaşmayın, kopyalayıp yapıştırın ki kendi arkadaşlarınız da görsün...

(Hukukçu Onur Osanmaz a teşekkürlerle)



Editör: TE Bilisim