AK Parti’deki bazı belediyelerin Fetö ile halen devam eden ilişkilerini yazmam birilerini rahatsız ediyor, farkındayım.

Yüzlerdeki üzüntüyü görüyorum. Ama bugünün üzüntüsü, yarının endişesinden iyidir.

Bu nedenle yazıyorum!

Hatırlarsanız, bundan önceki birkaç yazımda bana gelen kulis bilgilerinden yola çıkarak İstanbul, Bursa, Amasya, Sakarya Merkez ve Kocaeli Darıca belediyele başkanlarının istifalarının isteneceğini, istifa etmezlerse görevden alınacaklarını yazmıştım.

Şunu tekraren söyleyeyim ki Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak dışında diğer başkanları görmedim ve tanımıyorum. Şükrü Karabacak ile de yaklaşık 2 yıl önce Darıca’da verdiğim bir konferans öncesi yarım saat sohbet etmişliğim var.

Onun dışında tanımam, etmem!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın neden görevden alınması gerektiğini daha önce defalarca yazdım. Merak edenler arşive gidip, başkanının günah galerisini gözden geçirebilir.

Diğer belediyelerle ilgili detayları gelin beraber inceleyelim.

Sakarya Merkez, bir başka deyişle Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli…

Kim olduğunu çıkaramadıysanız, anlatayım. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli ile, 15 Temmuz darbesinin planlayıcılarından olan Mehmet Dişli’nin kardeşi olur kendileri…

Şaban Dişli hakkında geçen hafta çıkarılan fezlekenin, Belediye ile ilgili bazı uygulamaları kapsadığı konuşuluyor. Belediye zaman zaman imar yolsuzlukları ve rant kavgaları ile gündeme geliyordu. Başkan’ın Belediye içindeki Fetö’cü isimlerden çoğuna dokunmadığı yönünde de ciddi iddialar vardı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe…

Yazılarımı takip edenler, geçmiş dönemlerde “Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni Fetö’nün elinden kurtarın”başlıklı yazılar yazdığımı hatırlayacaktır.

Unutanlar için bir hatırlatma yapayım.

Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk

17/25 Aralık operasyonlarından sonra dahi Fetö’nün gazetelerini ısrarla balediye bütçesiyle aldırmak. “Sınavda başarılı oldu” bahanesiyle Fetö dersanesindeki öğrencilere son model araba hediye etmek.

Erdoğan hakkında kitap çıkaran Kültür Müdürü’nü işten kovmak ve Fetö’cülere dokunmamak. Merinos Kültür Merkezi’ni, 17/25 Aralık haftası kutlamak isteyen CHP’ye kiraya vermek ve bu kültür merkezinde “Hırsız Tayyip”sloganları attırmak vs, vs…

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir…

Geçtiğimiz hafta yazdığım “Görevden alınacaklar arasında ismi geçiyor” yazısından sonra Başkan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada beni iftira atmak, tetikçilik yapmak ve çıkar karşılığı yazı yazmakla suçlamıştı.

Ben de bunun üzerine kendisine çağrıda bulunmuş, Etik Kurulu’nun kendisi hakkında hazırladığı raporu kamuoyu ile paylaşmasını istemiştim.

O rapor, Cafer Özdemir’in bazı akrabalarını torpille belediye kadrosuna aldırdığını, bazı belediye başkan yardımcıları için de aynı torpili devreye koyduğunu yazıyordu..

Aradan bir hafta geçmesine rağmen Özdemir o raporu yayınlamadı.

Bu kez meselenin biraz daha derinine inip Başkan’a üç soru soralım:

Sayın Başkan;

Eşinizin Amasya dışındaki bir şehirde Fetö terör örgütüne yardım ettiği gerekçesiyle sorguya alındığı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ve kendisine yurtdışına çıkış yasağı getirildiği doğru mu?

Belediyeye ait bazı işletmeleri, ihale şartnamelerinin dışına çıkarak belediyedeki bazı yardımcılarınıza haksız yere kiraladığınız doğru mu?

Yardımcılarınızdan Mehmet Dümen’e, İlçe Teşkilat Başkanı Bilal Dümen’e ve bu şahısların yeğeni olan Ali Zobu’ya ihale şartnamesinin dışına çıkarak, herhangi bir işletme verildi mi verilmedi mi?

Ve son olarak…

Etik Kurulu’nun sizin hakkınızdaki raporunu kamuoyu ile ne zaman paylaşacaksınız?

Başkan Cafer Özdemir’den cevap gelirse burada sizlerle paylaşacağım…

Gelelim Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’a…

Şükrü Karabacak’a da geçtiğimiz hafta şu soruları yöneltmiştim:

“Kızınız Vildan Bozdağ’ın 17/25 Aralık darbe girişiminden sonra AK Parti üyeliğinden istifa ettiği doğru mu?

15 Temmuz darbe girişimi sonrası belediye bünyesinde Fetö ile uzaktan yakından ilgisi olmamasına rağmen, görevden aldığınız kişi sayısı kaçtır? Bu kişilerin Fetö ile bağlantılarını benimle veyahut kamuoyu ile paylaşır mısınız?”

Karabacak bu sorulara cevap vermek yerine, üç-beş kuruş parayla beslediği bazı yerel gazetecileri üzerime salma yolunu tercih etti nedense…

Madem öyle, biz de yeni sorularımızı sıralayım:

Sayın Karabacak:

Damadınız Hacı Bozdağ’ın annesi olan, Boydak Holding’in hissedarı ve azılı Fetö’cü Boydak ailesinin kızkardeşi Şükran Bozdağ’a, Darıca’da rant sağladınız doğru mu?

Mesela, 2013 ve 2014 yıllarında, Kayserililer Derneği olmamasına rağmen, Şükran Bozdağ’a Kayserililer Derneği adı altında Darıca sahilinde standlar verip, Fetö’ye para aktarılmasına göz yumdunuz mu?

Darıca Gençlerbirliği Futbol Klübü’nün yeni yapılan konaklama ünitelerinin mobilyalarının tamamını nereden temin ettiniz? İstikbal markalı bu mobilyaları 17/25 Aralık’tan sonra Boydak ailesi gönderdi mi, göndermedi mi?

Damadınız veyahut kızınızdan dolayı sizi suçlayacak değilim zira suç bireyseldir. Ancak, 17/25 Aralık tarihinden sonra bile cemaat toplantıları düzenleyen, AK Parti ve Erdoğan aleyhinde çalışmalar yapan damadınızı evinizde aylarca misafir ettiğiniz doğru mu?

17/25 Aralık sonrası özel kalem müdürlüğünüze getirdiğiniz kişinin Fetö okullarında eğitim almışlığı var mıdır? Bu kişinin Akın İpek’e ait otelde bilgisayar uzmanı olarak görev yaptığı ve daha önce cemaat evlerinde “Abilik”görevinde bulunduğu doğru mu?

FEM mezunu olan, İstanbul üniversitesinde okurken Fetö’nün evlerinde kalan, Pikare isimli Fetö dershanesinde çalışan yeğeniniz Harun Nayır’ı hangi kriterlere göre belediye kadrosunda memur statüsüyle göreve başlattınız?

Ve son olarak…

Çevrenizde ve belediyenizde bu kadar Fetö’cü akrabanız varken, Bilal Gürüç isimli bir belediye çalışanını Fetö ile ilgili en küçük bir bağlantısı olmamasına rağmen neden açığa aldınız?

Darıca Teşkilat Başkanı Muzaffer Bıyık’ın, Darıca Gençlik Kolları Teşkilatı’nın, Tokat İl Başkanı Metin Polat’ın, İlim Yayma Şube Müdürü Halil Bunsuz’un, Darıca Belediyesi’nde görev yapan, Recep Karatekin’in, Seyfullah Şahin’in, Mahmut Özdemir’in ve daha pek çok çalışanın “Bilal Gürüç Fetö’cü değildir” şeklinde yazılı beyanına rağmen Gürüç’ü neden “Fetö’cüdür” diyerek görevden aldınız?

Bu kişi ve kurumların verdiği dilekçeleri neden işleme koymadınız?

Varsa verecek cevabınız, siz konuşun, ben buradan yayınlayayım.

Dipnot: Bazı okurlar, “Balıkesir Belediyesi’ni neden listeden çıkardınız?” diye soruyor haklı olarak. O mesele pek “Yaman” olduğu için, detayları bir sonraki yazıya bırakalım.

Süleyman ÖZIŞIK

Editör: TE Bilisim