Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
 Büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna adı karışan 4 bakan hakkındaki fezlekelerin Meclis’te bekletildiğini Cemil Çiçek doğruladı. CHP’li Hamzaçebi, “Meclis Başkanı hemen bilgilendirmeliydi. Amaç kamuoyundan, milletten kaçırmaktır. Tam bir hukuksuzluktur” dedi.
MECLİS'TE FEZLEKE SKANDALI

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna adı karışan eski bakanlar hakkındaki fezlekelerin Meclis Genel Kurulu çalışırken Meclis Başkanlığı’na ulaştığı, ancak Meclis Başkanı Cemil Çiçek tarafından milletvekillerinin bilgisine sunulmadığının ortaya çıkmasının ardından TBMM’de tam anlamıyla köşe kapmaca yaşandı.

ÇİÇEK: HUKUK İŞLERİ İNCELİYOR

Fezlekelerin, “gelen evrak numarası” almadan doğrudan Meclis Başkanlığı’na geldiği ortaya çıktı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, muhalefetin tepki gösterdiği bu ayrıntı ile ilgili olarak “Yapılan işlemin bugüne kadar yapılan işlemden farklı olmadığını, tam tersine Hukuk İşleri Başkanlığı’ndan konunun acele olarak incelenmesini talep ettiğini” söyledi. Çiçek, fezlekelerin ilk Genel Kurul birleşiminde bilgiye sunulacağını da belirtti.

İÇERİKLERİ VEKİLLERİN İNCELEMESİNE AÇILSIN

Çiçek’in bu açıklamasının ardından CHP, fezleke içeriklerine ulaşmak için harekete geçti. CHP, üç grup başkanvekili imzasıyla TBMM Başkanlığı’na başvurarak fezlekelerin, milletvekillerinin incelemesine açılmasını istedi. CHP, gün boyu fezleke üst yazısına ulaşmak için de görüşmeler gerçekleştirdi.

MECLİS OLAĞANÜSTÜ TOPLANSIN TALEBİ

Muhalefet; Meclis Başkanı Çiçek’in hangi gerekçe ile olursa olsun fezlekelerin gelişini Genel Kurul’dan saklamasına tepki gösterdi. Dört eski bakanla ilgili 2 Ocak’ta Adalet Bakanlığı’na 27 klasörlük dosya gönderilmişti. Fezlekeler 4 Ocak’ta Adalet Bakanlığı kayıtlarına geçmişti. 28 Şubat’ta eski bakanlarla ilgili doğrudan Meclis Başkanlığı’na gönderilen fezlekeler ise toplam 11 klasörden oluştu. CHP ve MHP, TBMM’nin olağanüstü toplanması formülünü de masaya yatırırken, iki partiden Çiçek’e “Meclis’i olağan-üstü toplantıya çağır” talebi geldi.
Editör: TE Bilisim