İzmir Ege Üniversitesi'nde Ülkücü ve PKK'lılar arasında çıkan kavgada Ege Üniversitesi Başkanı Fırat Yılmaz Çakıroğlu şehit edildi.

Ege Üniversitesi Başkanı Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu, PKK'lı köpeklerle girdiği kavgada bacağından bıcakla yaralandı. Olay yerine çağırılan ambulansın geç gelmesi üzerine Ülkücü öğrenciler Fırat Çakıroğlu'nı polis aracıyla hastaneye yetiştirmeye girişmiş ama maalesef polis buna engel olmuştur.

Olay yerine yaklaşık bir saat geç gelen ambulans yüzünden Fırat Çakıroğlu kaldırıldığı hastanede kay kaybından şehit olmuştur.

Olayın en acı kısmı ise polis araçlarıyla PKK'lı yaralılar hastahanelere taşınmış olmasıdır...!

Ege Üniversitesi Başkanı Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu 19 yaşındaydı.
Aşağıdaki metin ajansların geçtiği metindir.....
Ege Üniversitesi Kampüsü'nde, Ülkücü ve PKK'lılar arasında, iddiaya göre 2 gündür gerginlik yaşanıyordu. Bugün akşam saatlerinde gerginliğin büyümesi üzerine kavga başladı.

BIÇAK, SOPA VE TAŞLI KAVGA

Yaklaşık 300 öğrencinin karıştığı kavgada, bıçak, sopa ve taş kullanıldı. Kavga sırasında 2 öğrenci bıçakla ağır yaralanırken, çok sayıda öğrenci de hafif şekilde yaralandı.

Durumun bildirilmesi üzerine kampüse çok sayıda ambulans yönlendirilirken, çevik kuvvet polis ekipleri kampüse girerek olaya müdahale edip grubu ayırdı. Ağır yaralılar olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan Ege Üniversitesi Başkanı Fırat Yılmaz Çakıroğlu, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Kampüs içerisindeki gerginlik polisin müdahalesi ile sonlanırken, hayatını kaybeden Çakıroğlu'nun arkadaşları Ege Üniversitesi Acil önünde toplanmaya başladı.

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde formasyon dersleri alan Ülkücü ve PKK'lı öğrenciler fakülte önünde önünde kavga etti. Kavgada, taş, bıçak, sopalar kullanıldı.

Kavga sırasında Ege Üniversitesi Başkanı Fırat Yılmaz Çakıroğlu bacağından, sol grup içindeki Nurullah S. da karnından yaralandı.

Polis olaylara müdahale ederken Çakıroğlu Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne, Nurullah S. ise Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Atar damarı kesildiği öğrenilen Çakıroğlu hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Başkanlarının şehit edildiğini öğrenen ülkücü grup hastanenin acil servisi önünde toplandı. Polis bazı öğrencilerin ifadelerine başvurmak üzere karakola götürdü. Polis üniversite içindeki güvenlik kameralarına da kavganın nasıl meydana geldiğini belirlemek için el koydu. Polis ayrıca üniversite içinde ve yurtların önünde güvenlik önlemi aldı.

Editör: TE Bilisim