40 bin ülkücünün katıldığı Ankara toplantısı sırasında MHP genel merkezinde sıcak dakikalar yaşanmıştı. Ankara il yöneticisi Ramazan Kubat, yanında il başkanı Fatih Çetinkaya ile birlikte genel merkeze girdiği anda saldırıya uğramıştı.

Saldırı, Bahçeli’ye yakınlığıyla bilinen Ankara teşkilatında deprem etkisi oluştururken, birçok yöneticinin istifa kararı aldığı belirtildi.

Yeniçağ’ın gündeme getirdiği olay sonrasında, Devlet Bahçeli il başkanı Fatih Çetinkaya’yı makamına çağırarak “Sorumlular hakkında gereken yapılacak, ani bir hamle yapmayın” dediği bildiriliyor. Ancak saldırının planlı ve organize bir şekilde yapılması Ankara il yönetiminin tepkisi çekiyor.

TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK… TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK…

GRUP TOPLANTISINA KATILMADILAR

Gerginlik sonrasında MHP grup toplantısında gözler Fatih Çetinkaya ve diğer il yöneticilerini aradı. Ancak il başkanı da dâhil olma üzere, yönetimden kimse toplantıya katılmadı. MHP tarihinde ilk olduğu belirtilen bu gelişmenin ilerleyen günlerde daha büyük yankılarının olabileceği belirtiliyor.

Yaşanan son gelişmeler sonrasında 50’ye yakın Ankara delegesinin ve il yöneticisinin ilerleyen günlerde kurultay çağrısı yapması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim