Genelkurmay'dan şok açıklama! Genelkurmay Başkanlığı yaptığı açıklamada, "Teröristlerin sınır ötesine çekilmesine ait herhangi bir görüntü ve bilgi elimizde mevcut değildir.”dedi.

Genelkurmay Başkanlığı’nın yaptığı duyuruda, basın-yayın organlarında, teröristlerin sınır ötesine çekilmeye başladığına dair resim ve haberlere yer verildiği hatırlatıldı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığına mensup birliklerin, geçmiş yıllarda olduğu gibi şu anda da arazide, kendilerine emredilen üs bölgelerinde görevlerini sürdürdükleri ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli

"Ayrıca, insansız ve insanlı keşif araçları, eskiden olduğu gibi, rota değiştirmeden görev uçuşlarına meteorolojik şartların elverdiği ölçüde devam etmektedir. Teröristlerin sınır ötesine çekilmesine ait herhangi bir görüntü ve bilgi elimizde mevcut değildir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölgede görevli unsurları yasalara uygun hareket etmektedir."

TÜRKİYE- SURİYE SINIR GÜVENLİĞİ TSK SORUMLULUĞUNDA DEĞİLDİR

Türkiye-Suriye Kara Hududu ile ilgili bir başka açıklamada da hudut kapıları hariç, 911kilometre uzunluğundaki Türkiye-Suriye Kara Hududunun emniyetinin Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nca sağlandığı belirtildi. Ayrıca "3497 sayılı Kara Sınırlarının Korunması ve Güvenliği Hakkında Kanun ile kara hudut kapılarının sorumluluğu Türk Silahlı Kuvvetlerine (Kara Kuvvetleri Komutanlığına) ait değildir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin sorumluluğundaki hudut hattında tespit edilen yasa dışı sınır geçişleri sırasında yakalanan şahısların ve ele geçirilen malzemelerin miktarı Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden kamuoyuyla paylaşılmaktadır." denildi. 

Editör: TE Bilisim