YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi
 Yıllardır seçmenin nabzını tutan anket şirketleri ekonomik alandaki seçim vaatlerinin halk üzerine daha etkili olduğu görüşünde hemfikir. Konuya ilişkin Aktifhaber.com’un sorularını cevaplayan Gezici Araştırma Şirketi Başkanı Murat Gezici, partilerin seçim vaatlerini değerlendirerek, ekonomik söylemlerin muhalefete artı puan kazandıracağını belirtti.
Vaatlerin açıklanması sonrası üç büyükşehir olan İstanbul, Ankara ve İzmir’de AKP ile CHP arasındaki makasın yani oy farkının git gide daraldığını ifade eden Gezici, CHP’nin yüzde 28.5’u bulan oy oranının ekonomik söylemlere devam etmesiyle 30 bandına yükselmesinin mümkün olduğunu sözlerine ekledi.

Ekonomik söylemlerin en çok MHP’nin oy oranına etki edeceğini söyleyen Gezici, seçimin kaderini belirleyecek olan 4 kesimi sıraladı.

SON OY ORANLARI

Murat Gezici partilerin son oy oranlarını da açıkladı: "Son anketimize göre AKP’nin oy oranı 38-39 bandında. Cumhuriyet Halk Partisi 28 bandında, Milliyetçi Hareket Partisi 18-19 bandında. HDP ise 11 civarında görülüyor.

Editör: TE Bilisim