Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir! Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir!
 Gezici Araştırma Şirketi'nin yaptığı son ankete göre MHP % 17.3'le yükselişte.

Gezici Araştırma son anket verilerini açıkladı.

Gezici Araştırma Şirketi'nin 26-27 Eylül'de 36 il ve 136 ilçede 4 bin 860 kişiyle yaptığı son anketindeki sonuçlar dikkat çekti. 1 Kasım'da hangi partiye oy vermek istedikleri sorulan katılımcıların yüzde 39,8'i AKP'yi tercih edeceğini ifade etti. Yüzde 28,2'si CHP'ye, yüzde 17,3'ü MHP'ye, yüzde 12,3'ü de HDP'ye oy vermek istediğini belirtti.

Sonuçlara göre AKP 12, HDP 3 milletvekili kaybederken, CHP 8, MHP 7 vekil fazla çıkarıyor. Katılımcıların yüzde 66,4'ü yaşanan terör saldırılarında hükümetin ihmali olduğunu söyledi. AKP'ye oy vermek isteyenlerin yüzde 28,8'i de hükümetin terör olaylarında ihmali olduğu görüşünde. Gezici Araştırma Şirketi'nin son anketine göre AKP'nin oy oranı 39,8'e geriliyor. CHP ise oylarını yüzde 28,2'ye çıkarmış. Onu yüzde 17,3'le MHP izliyor. HDP'de ise yaklaşık 1 puanlık bir gerileme var. HDP'nin oy oranı yüzde 12,3'e düşmüş. Buna göre, 1 Kasım'dan sonra da tabloda bir değişiklik beklenmiyor.

Yine 4 partili bir Meclis var ve hiçbir parti tek başına iktidar olamıyor. Ankette dikkat çeken bir diğer sonuç ise seçmenin koalisyonu yapmayan partiye bir daha asla oy vermeyeceğini açıklaması oldu. Araştırmaya katılan vatandaşlara, “Yaşanan terör saldırılarında hükümetin bir ihmali olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusu da sorulmuş. Halkın yüzde 66,4'ü terör olaylarında hükümetin ihmali olduğunu belirtiyor. AKP'ye oy vereceğini söyleyenlerin bile yüzde 28,8'i hükümetin terör olaylarında ihmali olduğu görüşünde. Araştırmaya katılan halkın yüzde 67,8'i, medyaya yapılan baskıyı kesinlikle onaylamadığını bildirdi. Gezici Araştırma Şirketi Başkanı Murat Gezici, parti vaatlerinin halk üzerindeki etkisi için şu değerlendirmeyi yaptı: “Partilerin vaatleri beğenilme sırası değişti; Seçmenin en cazip vaatler olarak bulduğu partiler sıralamasında 1. CHP, 2. MHP, 3. AKP ve 4. HDP olduğu görülüyor.”
Editör: TE Bilisim