Ortalık kar kış, pandemi, mekanlar kapalı açık demeden bahane üretmeden GTD çalışmaya devam ediyor. Türk Hava Yolları uçağı Nepal'e Kathmandu'ya indi önemli bir yolcu taşıdı. GTD, Türk Mutfağı’ mızı tanıtmak ve Nepal'de Türk Mutfağı eğitimi için ülkemizin gururu aşçılarımızı temsilen Türkiye Mutfak Sanatları ve Gastronomi Federasyonu başkanı Salih Güney'i yolladı. 

Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli

Şimdi Nepal de açılacak Türk restoranlarında Türk yemekleri yapılacak. 

Türk Mutfağı tanıtımı için 10 ayrı farklı lokasyonda Türk restoranları açılıyor.

Nepal Şefler Birliği alanda Türk şefimizi çiçeklerle karşıladı. 

Türk Gastronomisinin tanıtımı için çok önemli bir adım olduğunu belirten Türkiye Gastronomi Turizmi Derneği başkanı Gürkan Boztepe çalışmalarının farklı ülkelerde de süreceği müjdesini verdi.

Bu organizasyonda emeği geçen başta Turizm Bakanlığı, Dış İşleri Bakanlığı, Ticaret bakanlığı Türk Hava Yolları Nepal müdürümü ve Mugafed ve Nepal Şefler Birliği kurumlarına teşekkür eden Boztepe misyonumuz için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Gastronomi Turizmi Derneği kimdir?

Gastronomi Turizmi Derneği Türk Mutfağı’nı Dünya’ya tanıtmak amaçlı kurulmuş bir dernektir. İçinde Turizm acenteleri-oteller-restoranlar-rehberler-turizm yazarları ve kanaat önderlerini barındıran Dünya’da ve ülkemizde faaliyet gösteren bir dernektir.

Ülkemiz mutfağının Dünya’da hak ettiği değeri alması için mücadele etmektedir. Bu konuda yerel yönetimler ve uluslararası kurumlarla işbirliği içinde farklı kültürleri de ülkemizde tanıtmaktadır. TC.Kültür Turizm Bakanlığı ve Türsab ile entegre çalışmaktadır.

Türkiye Lezet Haritası hazırlanması-Türkiye Gastronomi Köyü-Kanaat Önderleri Konuşuyor ‘’Gastortalks’’-Avrupa’nın en büyük Gastronomik etkinliği ‘’Gastroshow’’, Dünya Yoğurt Konferansı gibi nitelikli çalışmalar ile ülkemiz için çalışmaktadır.

Editör: TE Bilisim