Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 3 Kasım 2017 günü Bahçeşehir Üniversitesi’nde 9. Diplomat Okulu açılışında konuşmuştu. Gül,’Bir ülkenin mutlu ve güçlü olabilmesi için şüphesiz ki güçlü bir demokrasisinin, güçlü bir ekonomisinin olması ve çok sağlam doğru bir dış politikanın muhakkak ki yürütülmesi gerekir. Eğer bir ülkede bunlar söz konusu değilse o ülkede karışıklıklar olur, bir ileri gidersiniz bir geri gelirsiniz, zaman büyük mücadelelerle geçer ve gider. Onun için demokrasi dediğimde, hukukun üstünlüğü dediğimde evrensel standartlarda almamız lazım. Temel insan hakları, bütün bunların garanti altına alınması bir ülkedeki huzurun birinci şartıdır. Dış politikada da bu böyledir. Dış politikasının güçlü olabilmesi için bir ülkenin önce evinin içinin düzenli olması lazım. Evinin içi düzenli olmayan bir ülkenin çok güçlü bir dış politika güdebilmesi mümkün değildir’ demişti.

‘GEÇMİŞTEKİ GÜNAHLARINI AFFETTİRMEK İÇİN…’


Gül’e henüz iktidardan bir tepki gelmedi fakat MHP lideri Devlet Bahçeli, isim vermeden Gül’ü sert sözlerle eleştirdi. Bahçeli şöyle konuştu: ‘Önce evin içerisi düzenli olması lazım ki dış politikada başarılı olsun diyenler evimiz hamdolsun düzenlidir, aksini iddia edenler varsa geçmişteki günahlarını affetirmek için özveri, özeleştiri yapacak cesareti gösterebilmelidir.’

Bu sözler, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Abdullah Gül'ü destekleyen ve kendi partisinden aday çıkmasını engelleyen Bahçeli ile Gül'ün aralarının açıldığı şeklinde yorumlandı. "Geçmişteki günahlar" ile ne kastedildiği anlaşılamadı.




Editör: TE Bilisim