''Gümüşhane köyden kente göçün çok önemli üç sembol ismini son bir yılda kaybetti. Üç sembol ismini binlerce yıllık Müslüman Türk geleneklerinin oluşturduğu ,köy koşullarında hayatın çok acımasız, adeta ekmeğin taştan çıkarıldığı yiğitler diyarı üç koca çınarı adeta "Çınar ayakta ölür" misali bu dünyadan ebedi aleme göç ettiler.

Bu üç sembol iş adamı Gümüşhane merkez Kabaköyden Şükrü Ezber, Yayladereden Temel Söğüt, Demirören köyünden Hamdi Hayal bu birbirine çok yakın aynı nahiyenin köylerinden çıkarak İstanbul'da zoru başararak üç saygın iş adamı örnek bir hayat sürecini tamamlayarak kısa aralıklarla hakka yürüdüler.

Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..

Niçin bu üç isim daha bir çok yiğit vatan evladı sessizce bu dünyayı terk ederken bu isimleri bizler yakinen bildiğimiz için yaşadıkları sürecin çok önemli bir bölümünü gözlemledik. Birbirinden kıymetli bu isimler hayatları ibretle gıpta ile takip edilip anılması ders alınması gereken çok kıymetli şahsiyetlerdir. Kendi inanç ve kültür değerlerine yabancılaşmayan o ölçülere karşı kompleks duymayan Müslüman Türk olarak yaratılmayı en büyük şeref ve hamd vesilesi sayan güzide insanlar olarak hafızalara kazınmış ve iz bırakmışlardır . yaşadıkları kentin sorunlarının çözümüne katkı yapan ülke milli bilinçleri temayüz etmiş dünyayı iyi okuyan evrensel algı melekeleri gelişmiş nadir kişiler olmayı başarmışlardır. Bu kişiler fani alemden ebedi aleme göç etseler de yaşadıkları ölümsüzleştirilmelidir. Aslında her Gümüşhane'linin ve herkesin dikkatle anlayıp okuması gereken fani ömrü takdir ile bitirip hakka yürüdüler. Cenaze namazlarına yoğun ilgi ve yürekten şehadetler bunu zaten ortaya koymuştur.


Helal kazanarak zengin olunabileceğini müstesna örnekleridirler. Kıt imkanlar ile zirve yapıp bütün dikkatleri üzerine toplayan diplomalarını hayatın içinden alan övünç kaynağımız kahramanlardır. Bu kuşak İstanbul'a göçün yoğun yaşandığı ellili yılların öncüleri evleri yuvaları şehirdeki birer köy odası, mektep şehrin hanları Halil İbrahim sofrasını şehre taşıyanlardır. Kalaycılıktan sanayiciliğe, tutuculuktan örnek esnaflığa, taş ustalığından müteahhitliğe yükselen ölümsüz örnek başarı öyküleridir. Bu üç ismi ve benzerlerini özellikle hemşeri gruplarına veya toplumun her kesimine model yapmak, hemşeri ve sosyal sorumluluğumuzun gereğidir.

Bu üç değerli isme ve tüm geçmişlerimize birer Fatiha göndererek manevi huzurlarında saygı ile eğiliyoruz. Allah rahmet eylesin bu konuda bilimsel sosyolojik tahliller yapılmasını o insanların manevi hatırası karşısında zaruret olarak değerlendiriyor ve bu konuyu ilgililerin dikkatine sunuyorum. Ülke insanı imajı ve yerelde Gümüşhane algısını oluşturan öncülerdir. Gümüşhane insanı takdir görüyorsa değerlerimiz yaşıyor zamana meydan okuyorsa bu fedakar cefakar ve vefakar kahramanlar sayesindedir.''

Sabri ŞENEL




Editör: TE Bilisim