Kürtünlüler dernekleşecek Kürtünlüler dernekleşecek
Gümüşhane Kabaköy Kooperatif Açıklaması: 

Gümüşhane Arzular Kabaköy beldesi Kabaköy'de kurulan Hayvancılık kooperatifi beldemize ilimize ülkemize hayırlı uğurlu olsun.
Köylerin boşaldığı uzun yıllardan sonra Kabaköylüler olarak İstanbul'da 1980'li yıllarda ilk hemşeri dernekçiliğine ivme veren öncü köylerden olmanın gururunu hep birlikte yaşadık.
İşte bu misyon ve sorumluluk ile bu kez yeniden doyduğumuz gurbet diyarlarından doğduğumuz beldemize vefa borcunu ifa sırası geldiği düşüncesiyle gönlümüzü Kabaköy'e kilitledik.
Olağan üstü göz yaşartıcı ilgi ne kadar doğru yolda olduğumuzu ortaya koydu.
Aziz hemşerilerimizle yapılan küçük istişareler neticesi Ankara'dan Kocaeli, İstanbul, Almanya, İngiltere ve bir çok vilayetten ve başta Gümüşhane ve beldemizde müthiş bir heyecan fırtınasına yol açtı.
Kuracağımız ortaklık modeli adı kooperatif olmakla birlikte asıl misyonu sıla hasreti ile yanan gönüllerin Özlem’le birleşmesidir.
Bu misyonu kurumsallık Tarım Ticaret gerçeğiyle uzlaştırmak çok sayıda ortak yanında ortak akıl yol haritamızı belirledi ve "bismillah" dedik.
Sonunda kooperatif resmen kuruldu üye kayıtları başladı. Henüz yolun başındayız bu çınar tutacak büyüyüp boy verip dal budak saracak altında hasret çekenler gurbet yolu bekleyenler buluşacaktır.
Ölümüzün dirimizin ruh ve bedeninin ihya olduğu bu birlikteliği gözümüzün nuru gibi koruyacağız.Bu ortaklık diğer köylerede örnek üretim modeli olacaktır.
Çok ortaklı kazandığını il dışına değil Gümüşhane’ye beldemize yatıracaktır.
Bu teşebbüs eski klasik hayvancılık modelinin sürdürülebilirliğinin can çekiştiği bir ortamda yeni bir kalıcı hayvancılık hamlesi ve üretim umududur.
Geçmişte yaşanan şahsi veya yönetim hatası tekrar edilmemesi gereken tecrübedir ve önümüze asla engel olmamalıdır. Hep geçmişi konuşup oraya takılanlar asla mesafe alamazlar.
Artık geçmişi değil geleceği planlamalı ve konuşmalıyız. Saygı değer her komşumuza kucak açmalıyız. Gençlik yıllarımızdan bugüne her birlikteliğin ya fiilen içinde olduk ya destekledik.
Bu köy tüzel kişiliği bazında çok ortaklı yapımız mütevazi katkılar ile güç birliği karlılık verimlilik yanında sosyal boyutu olan çok hayırlı bir teşebbüstür.
Her türlü gelişmeye akli nakdi ferdi katkıya açık ben değil biz diyen bir anlayışın ürünüdür.
Bize bu süreçte olağan üstü destek veren sayın valimiz Kamuran Taşbilek, Sayıştay Daire başkanı büyüyümüz ağbimiz sayın Hasan Fehmi Ezber beye Belde belediye başkanımız sayın Çetin Rıza Tanış beye, sayın Milli Emlak müdürü, sayın Tarım İl müdürü ve çalışanlarına yol gösteren yardımcı olan herkese ve bu sürecin çilesini çeken fedakar kooperatif geçici yönetim kuruluna en derin sevgi saygı ve muhabbetlerimizi arz ederiz.

Editör: TE Bilisim