Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
Bundan yaklaşık dört beş yıl önce Gümüşhane merkeze bağlı Arzular- Kabaköy beldesi Kabaköy bölümünde yapılan yol çalışması bağları bahçeleri bostanları ve sulama arklarını viraneye çevirmiştir.
O zümrüt vadi kuş seslerine yeşilin her tonuna ve Allah'ı zikretmeye hasret kaldı.Daha önce defalarca başvurumuza rağmen kayıtlarda yapıldığı ifade edilerek şikayetçi olanlara beyan edilen (zehir zıkkım olsun) ark ve bahçe duvarları yarım yamalak yada hiç yapılmamıştır. 
Miras dağılımı sonucu nerede ise mezar yeri büyüklüğüne düşen bu yerler kimsenin karnını doyurmadı.
Bu mezar yeri kadar bağlar bahçelerde artık ya yola gidiyor kalanı ihmalle çölleşiyor. Şayet karın doyursa kimse geçim için gurbet yollarına düşmezdi. 


Doğduğumuz topraklar istiyoruz ki evlatlarımız için ata toprağı olsun ölen yakınlarını bile o topraklara getiren insanların bu vatan duygusunu içine sindiremeyen den ülkeye yönetici olur mu?
Yol geçmesine en az itiraz eden, bunu çok büyük anlayış ve sabırla karşılayan, bu hizmetin farkında şüküründe olan insanlar yaşar o diyarda,ama bu kadar sorumsuzluk ve ilgisizlik doğrusu son derece ibret dolu hüzün vericidir.


Kerbela gibi susuzluğun kasıp kavurduğu arazilerde, artık böcekler bile yaşamıyor, çünkü baharla birlikte suyu bekleyen böcekler bile öldü.
Ağaçların, böceklerin, ölmesine kuşların sesine,bülbülün dutuna,karganın cevizine hasret bırakmak, hangi vicdana,hangi anlayışa sığar?


İnsanlar oraya memleket hasreti ata toprağı olduğu için geliyor.Normal şartlarda mahrumiyetin insanların belini büktüğü fakirliğin çaresizliğin izlerini hala taşıyan bu yerler ancak sakinleri için kıymetlidir.Bu hasretimizin gereği olarak dut bahçesine beş senedir sırtımızda su taşıyoruz.Pestil diyarında ülkemizde otomotiv sektöründe olduğu gibi montaj pestil sanayine döndük.Kimi kandırıyorsunuz? 


Yöremize gerçekten yazık ediyorsunuz.Yarım asırdır ekmeğini taştan çıkaranların diyarını göç vurdu, hasret kastı kavurdu, şimdi ihmal, güç dayatması, gurur ve kibir artık mideleri bulandırıyor.Bu dönemin faturasını samimi inançlı insanlar çekecek çünkü ''Kuranı biz indirdik biz koruyacağız'' ilahi ölçüleri her türlü hayatımızı kantara çıkaracaktır.


Belki birilerini kandırdığınızı zannediyorsunuz ama Allah daha iyi hizmet edenleri mutlaka yaratır.
Mübarek değerler üzerinden sağlanan toplumsal avans sınırsız değildir.O değerler kendi ölçülerini er geç mutlaka hatırlatacaktır.
İskan eden işleyen oturan olmayınca kedinin köpeğin bile terk ettiği bu yerler sahip çıkılmayı geri dönüşü bekliyor. 


Köylerde mazide kalan kıskançlık haset ve benzeri sosyal marazları şikayete çeviren insanların ihtilaflarını nerede ise fırsata çeviren idare ve hükmeden siyasi irade şehrin önünü tıkayamaz.


Bu ayrıcalıklı hiç kimseyi takmayan ihale sahibi firma kime güveniyor? Arkasında kim var?
Bu köylerden AKP iktidarı astronomik destek almıştır.Ama bu destek demek bir anlam ifade etmiyor.Oy vermesini bilenler desteği geri almasını bilirler.
Yani nasıl bir sorumsuzluk, vurdumduymazlık, ilgisizlik ve ihmaldir?


Böyle kent yönetimi böyle ülke idaresi olur mu?
İstenirse sulama sezonunun başında o vadideki tüm arkları küçük teknik destekle devlet açar ve meyve diyarında meyve bahçeleri yeşerir.
Artık şikayet ede ede Allah'tan başka şikayet merci kalmadı.

Sabri ŞENEL
Editör: TE Bilisim