Gümüşhane Arzular Kabaköy beldesi kadim yaylalarında garip çirkin olaylar oluyor. Yıllardır çok zayıflayan hayvancılık faaliyetine ülkenin karşılaştığı üretim seferberliği gereği yöre hayvancılığını geliştirmek için bu yıl küçük bir canlanma başladı. Lakin hayvancılık faaliyetini engellemek isteyen yasadışı baskı kabalık tehdit şantaj bir türlü bitmiyor. İşte bütün iğrenç kabalıklara dün bir yenisi daha eklendi.

Belde sakinlerinin binlerce dönümlük tapulu yerleri, yurtları ve kadim yaylası mera komisyonu tahsis kararına rağmen fiili kaba kuvvet, baskı, şikayet ve bitmeyen yıldırma oyunları ile insanlar canından bezdiriliyor.

İşte bunlardan bir tanesini şehit kardeşi İsmail Yakut ve yeğeni muhtar Sabil Yakut şöyle anlatıyor:

“Çoban Yusuf’un telefonu üzerine Kabaköy Yaylası karagodil bölgesine ulaşıyorum. Sanki sürüye çakallar musallat olmuş, koyunlarımız dağa taşa dağılmış çoban ortada yok, heyecanla merakla bağırıyorum. Çağırıyorum ses yok. Meğer çobanlar can güvenliği tehdidi ile yüksek bir tepeye çıkmış alanı terk etmişler. Avazım çıktığı kadar bağırıyor çobanı çağırıyorum. Önce korkudan gelmek istemiyor. Zorla ikna ediyorum yanımıza geliyor.

Olayı jandarmaya şikayet ediyoruz. Olay yerine jandarma geliyor. Bu, defalarca olay sonrası gelişten bir tanesi. Her seferinde maalesef faillerin yanına kar kalıyor. İnatla, sabırla süreci takip etmeye meşruiyetten ayrılmamaya devam ediyoruz. Çoban yanımıza geliyor ve olayı anlatıyor.

Önce bir bayanı çobanların üstüne gönderip kadını kadın olmasını kullanarak bir bayana yakışmayan hakaretler ile çobanlara hakaret tehdit bir sürü küfürler ettiriyorlar.

Çobanlar sabırla karşılık vermiyor, oyuna gelmiyorlar. Oyunu kuran magandalar bu sefer sahneye çıkıyor. Araçları ile olay yerine gelip araçlarını koyunların üstüne sürüp zarar veriyorlar. Bir sürü ağza alınmayacak tehditler, küfürler savuruyorlar. Jandarma gelinceye kadar ortadan kayboluyorlar.”

BU YAYLA MAGANDALARINI KİM DURDURACAK!

Özetlersek Gümüşhane’de hayvancılık faaliyeti canlanınca hayvancılık yapanlar zaman zaman çok çirkin tahrik ve provokasyona muhatap oluyor. Bu yıl defalarca denenen çirkin tahrikler bitmek bilmiyor. Her türlü suç potansiyeli ile hayvancılık yapmak isteyen insanlar bezdirilmek bıktırılmak isteniyor. Adeta dağların Ali Kıran baş kesen eşkıyası. Yıllar öncesinden sanki geri geldi. Hak sahiplerinin devlet güvencesindeki tapulu mülkleri kadim yaylası oldu- bitti ile tehdit şantaj ve kimler tarafından himaye ve müsamaha gördüğü bilinmeyen kabalık bütün şikayetlere rağmen bitmek bilmiyor.

İnsanlar sürekli tahrik ediliyor. Yaptıkları provokatörlerin hep yanlarına kar kalıyor. Üç beş kişi binlerce hak sahibine oldu-bittilerle meydan okuyor. Şirin şehrin yetkililerini bu magandalığa dur demeye çağırıyoruz.

Devletimizin teşvik ile verdiği iki şehit yakınında koyunları olan sürümüzün üstüne araç sürerek hayvanlarımızı telef etmeye çalışan insaf merhamet ahlak yoksunu Dünya hayvanlar günü kutlanan bugünlerde hayvan düşmanı magandalara daha ne kadar sabredeceğiz? Hayvanların ve çobanların güvenliğini kim sağlayacaktır?

Arzular Kabaköy beldesinin çok medeni beyefendi insanları bu güzel insanları daha ne kadar üzeceksiniz?

Sahi bu magandaları kim niçin koruyor kolluyor?

Devletimizin yetkili ve etkililerini göreve davet ediyoruz.

haberalp.com

Gümüşhane’nin evlatları Harşit ve Kelkit çayında ne zaman çimecek? Gümüşhane’nin evlatları Harşit ve Kelkit çayında ne zaman çimecek?



 


Editör: TE Bilisim