Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
 GÜNDEME DAİR

Türk milliyetçilerini yıllarca ırkçılıkla itham edip, suçlayanları mahcup eden,utandıran insandı; Levon Panos Dabağyan. Allah rahmet eylesin,toprağı bol olsun.

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfında verdiği bir konferansda dinlemiştim. Kendisini Türk milliyetçisi olarak tanımlayıp, rahmetli Başbuğ için heyecanla ''O benim de başbuğumdu'' demişti.

Bir defasında Ankara da Ermeni meselesi üzerine yapılan toplantıya zamanın hükümeti tarafından Ethen Mahcupyan'ın, Hırant Dink'in davet edildiğini ancak özellikle Ankara'ya meclise gidip, toplantıya katılma talebinde bulunmasına rağmen toplantıya alınmadığını, bunun da çok manidar olduğunu ifade etmiş.

AKP ve MHP'nin referandum maddeleri üzerine yaptıkları görüşmeler öncesinde AKP'nin yapılmasını istedikleri anayasal değişiklikleri içeren maddeler 18 maddenin hayli üstündeydi. Ancak MHP'nin itirazları neticesinde 18 madde değişikliği üzerinde mutabık kaldılar. Peki şimdi sormak istiyorum MHP yönetimine; bir çok maddeye itiraz edip, kabul etmediniz, aferin size; peki niçin idamın geri gelmesini sağlayacak bir 19. maddeyi daha ilave ettirmediniz. Erdoğan idamı getirin masaya diyor; keza siz de. O halde samimi olmayan birisi var, lütfen açıklayınız; mani olan kim veya nedir?

Referandum arifesinde adım adım muhalif isimleri takip edip, daha ne söyleyecekleri bile belli değilken salonları basıp, insanları taciz ederkenki hassasiyetinizi Atatürk'ü aşağılamak, itibarsızlaştırmak isteyenlere karşı niçin göstermiyorsunuz? Çünkü bu tepkiyi gösterenler gerekçelerini ideolojik inanmışlık ve adanmışlığa değil, iradelerini ipotek ettikleri birilerine sadakatlarını göstermek için yapıyorlar.

Hayatında bir defa olsun "Blue Jean" pantolon, üstüne de "t-shirt" giymeyi denemeyi dahi düşünmemiş insanlardan değişim beklemek beyhudedir.

Mehmet Soral





Editör: TE Bilisim