Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler
AKP bu dinsizler ile mi açılım yapıyor ? Bunlara mı federasyon verecek ? Bu dinsizler orada ezan okutmaz, bayrak sallatmazlar.
 
Sur'daki terör saldırısında Osmanlı eseri Fatihpaşa Camisi'nde yangın çıktı. İtfaiye ve polis ekipleri, teröristlerin uzun namlulu silahlarla ateş açması nedeniyle yangına müdahalede bulunamadı. Valilikten yapılan açıklamada, yangının saat 16:00'da kendiliğinden söndüğü belirtildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonların sürdüğü, sokağa çıkma yasağı uygulanan 6 mahalleden biri olan Fatihpaşa Mahallesi'ndeki Fatihpaşa Camisi'nde (Kurşunlu Camisi) sabah saatlerinde yangın çıktı.
Teröristlerce atılan el yapımı patlayıcı nedeniyle çıktığı tahmin edilen ve kısa sürede büyüyen yangına müdahale için bölgeye gönderilen itfaiye ve polis ekiplerine örgüt mensuplarınca ateş açıldı. Teröristlerin saldırılarının sürmesi nedeniyle ekiplerin müdahalede bulunamadığı yangında, Osmanlı döneminden kalma caminin büyük oranda zarar gördüğü öğrenildi.

Teröristler, 1516-1520 yıllarında dönemin Diyarbakır Valisi Bıyıklı Mehmet Paşa tarafından yaptırılan ve kubbelerinin kurşunla kaplı olması nedeniyle "Kurşunlu" diye de anılan, Diyarbakır'daki ilk Osmanlı eseri camiye bir süre önce de uzun namlulu silahlarla ateş açmış, saldırıda caminin kapı, duvar ve camları zarar görmüştü.

Tarihi Fatihpaşa, Arap Şeyh, Hacı Hamit ve Hasırlı camileri ile Ermeni Katolik ve Protestan kiliselerinin çevresinde teröristlerce kazılan hendeklere ve kurulan barikatlara çok sayıda patlayıcı tuzaklanmıştı.
Diyarbakır Valiliği: Saat 16.00'te yangın kendiliğinden söndü
Diyarbakır Valiliğinden konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, yaklaşık 7 saat süren yangına teröristler tarafından yolların hendek ve barikatlarla kapatılması ve terör saldırılarının devam ettirilmesi nedeniyle itfaiye ve güvenlik güçleri tarafından müdahale edilemediği ve yangının saat 16.00 itibariyle kendiliğinden söndüğü belirtildi.
Valilikten yapılan açıklama şöyle:
"İlimiz Merkez Suriçi Fatih Paşa Mahallesinde bulunan, mülkiyeti mazbut Fatih Paşa Vakfına ait, Diyarbakır ili kentsel sit alanı içerisinde bulunan, Diyarbakır'daki ilk Osmanlı eseri olan, Bıyıklı Mehmed Paşa tarafından 1516–1521 yılları arasında yaptırılan Fatih Paşa Camii'nde (Kurşunlu Camii), bölücü terör örgütü mensupları tarafından yangın çıkarılmıştır.
Terör olayları nedeniyle özellikle kuzey giriş cephesi, orijinal kapı ve doğramaları ile çevre duvarları daha önce büyük oranda hasar görmüş olan tarihi miras Fatih Paşa Camii'nin, Vakıflar Bölge Müdürlüğünce onarılması için analitik projeleri hazırlanmaya başlanmış ve onarılması planlanmaktaydı.
Ancak Sur ilçesinde güvenlik güçlerinin hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması amacıyla faaliyet yürüttüğü bölgede, çalışmaları engellemek amacıyla 07.12.2015 tarihinde sabah 9.20 sıralarında bölücü terör örgütü mensupları tarafından cami içerisinde yangın çıkarılmış olup, orijinal kapı ve kepenklerin yandığı, duvarların hasar gördüğü bilgisi edinilmiştir.
Bölücü terör örgütü tarafından yolların hendek ve barikatlarla kapatılması ve terör saldırılarının devam ettirilmesi nedeniyle itfaiye ve güvenlik güçleri tarafından yangına müdahale edilememiş olup, saat 16.00 itibariyle yangın kendiliğinden sönmüştür. Bölgenin güvenliği sağlandıktan sonra gerekli çalışmalar yapılacaktır."





Editör: TE Bilisim