Devletin İmralı’yla görüşmesinin yankıları sürüyor. Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı görüşmeler neticesinde terör örgütü PKK’ya silah bıraktırma hedefleniyor.

Yaşanan süreci ise Radikal gazetesi yazarı Eyüp Can çarpıcı ifadelerle yazdı. Eyüp Can, Abdullah Öcalan’la görüşmeler sürerken MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın, İmralı’da iki gün kaldığını iddia etti. Öcalan’la müzakeresi tamamlanana kadar adada kalmayı tercih eden Hakan Fidan’ın İmralı’da iki gün geçirmeyi tercih ettiği ifade edildi.

Eyüp Can’ın edindiği bilgilere göre, Hakan Fidan, Öcalan ile PKK’nın silah bırakması yönünde kapsamlı ve belli bir takvime dayalı bir mutabakata vardı. Söz konusu mutabakatın başlıkları ise Eyüp Can’ın yazısında şu şekilde sıralanıyor:

PKK’nın silah bırakması, yönetici kadronun farklı ülkelere gitmesi, dağ kadrosunun yurda dönmesi hayli karmaşık ve uzun bir süreç.

Öncelikli hedef PKK’nın silahlı unsurlarını Türkiye sınırları dışına çektirmek.

Bu arada demokratikleşme yolunda 4. Yargı Paketi devreye girecek ve binlerce KCK tutuklusu serbest kalacak.

Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler

Karşılıklı güven ortamının oluşması için bu gelişme çok kritik.

Bir başka çok kritik adım Türkiye’nin uzun yıllardır rezerv koyduğu ‘Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’na onay vermesi.

Öcalan'ın içinde Ahmet Türk ve Ayla Akat'ın da olduğu bir heyet ile görüşme yapacağı belirtilen haberde terörist başının varılan mutabakatı anlatacağı iddia ediliyor.

Editör: TE Bilisim