Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir! Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir!
Gazete yazarı Kurtuluş Tayiz, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile PKK yöneticilerinin Erbil’de görüşeceğini dile getirdi. MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da bu görüşmelere katılacağını belirten Tayiz, “MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da bizzat bu görüşmelere katılacağı iddia ediliyor. Bunun nedeni Kandil’in ısrarla müzakere masasında Hakan Fidan’ı görmek istemesi. Abdullah Öcalan gibi Kandil’deki PKK yöneticileri de Hakan Fidan’a daha çok güveniyor” dedi.

İşte Tayiz’in yazısından bir bölüm…

“…Abdullah Öcalan’la MİT arasında görüşmeler devam ediyor. Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in önceki gün doğruladığı bu bilgiye ek olarak bu hafta içerisinde yeni bir gelişme daha yaşanacak. İmralı’yla görüşmeleri yürüten MİT, Erbil’de de PKK yöneticileriyle bir araya gelecek. MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da bizzat bu görüşmelere katılacağı iddia ediliyor. Bunun nedeni Kandil’in ısrarla müzakere masasında Hakan Fidan’ı görmek istemesi. Abdullah Öcalan gibi Kandil’deki PKK yöneticileri de Hakan Fidan’a daha çok güveniyor.

PKK tarafından ise görüşmeleri adı sıkça geçen Sabri Ok ile KCK Yürütme Üyesi üç yöneticinin katılacağı söyleniyor. Görüşmelerde ateşkes, geri çekilme ve silah bırakma sürecine dair bir yol haritası üzerinde uzlaşma aranacak…”

Editör: TE Bilisim