Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü
Milliyet'ten Hasan Aydın'ın haberine göre kökü Osmanlı dönemine uzanan Polis Teşkilatı'nın 168. kuruluş yıldönümü nedeniyle bu sabah ATO Kongre Merkezi'nde bir tören düzenlendi. Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı. Ankara'nın siyasi kodları içinde, kurumların kuruluş töreni ve resepsiyonlarına katılımın özel anlamları vardır. Katılımın siyasi seviyesinin yüksekliği o kurumun, devlet ve siyaset kurumunun gözündeki yeri için önemli bir gösterge oluşturur.


Polis günü resepsiyonu

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, bu akşam da, Ankara Polis Evi'nde bir resepsiyon verdi. Törene, Gül yani devletin bir numarası katılmıştı. Resepsiyona ise Meclis Başkanı Cemil Çiçek geldi. Yani devletin iki numarası... Gül ve Çiçek'in polisin etkinliklerine katılımı, devlet ve siyaset kurumunun gözündeki yerini de simgesel olarak göstermiş oldu.

Fidan ile Akdoğan'ın sohbeti ilgi çekti

Resepsiyona katılanlar arasında bu tür davetlerde pek görünmeyen iki önemli isim daha vardı: MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Başbakan Başdanışmanı ve Ankara milletvekili Yalçın Akdoğan. Akdoğan ile Fidan; terör örgütü PKK'nın silah bırakması için başlatılan İmralı ile görüşme ve çözüm sürecinin iki önemli ismi. Sürecin aynı zamanda hem mimarları hem de uygulayıcıları. Akdoğan ile Fidan, protokol masasından uzak durmaya özen gösterdi. Bir köşeye çekilerek bir süre sohbet etti. Akdoğan ile sohbeti sırasında MİT Müsteşarı Fidan'ın, parmağını dudaklarının üstünde tutması dikkat çekti. Bu durum, Fidan'ın Akdoğan ile gizli konuları konuştukları ve dudak okumaya karşı perdeleme yaptığı şeklinde algılandı.


Editör: TE Bilisim