İnsanın da bir sabır sınırı vardır. Devletin en yüksek makamındasın, 14 senedir iktidardasın, bıçağının iki ucu da kesme becerisine sahip, ABD'de üslenen bir yapılanmaya devletin her mevkiini açmışsın, bu yapılanma sana darbeye kalkışmış ve üzerinden bir hafta geçmiş, milleti hala meydanlara çağırıyorsun. Olan bitenden ders alıp milleti kucaklayacağına, bu meydanlarda sadece AKP propagandası, RTE propagandası yapıyorsun, beynini yıkadığın insanlar kahve köşelerinde ülkücülere dahi "vatan haini" diyebiliyor, tehdit edebiliyor. Hem de mabadını ülkücüler kurtardığı halde… Hadi büyük resmi görelim de milli birliğimizi bozmayalım diyerek hatalarına rağmen RTE'ye sahip çıkmaya çalışanlara bile RTE'nin hatalarından bahsetti diye "vatan haini" denilebiliyor. Yani sadece bir insan olan RTE'nin eleştirilmesine tahammül edilemiyor. Bu iş öyle yürümez ve sonu toplumumuz için hiç iyi olmaz. Her kim her şeye rağmen bu duruma razıysa hangi akılla bunu düşünüyorsa bu akıl akıl olamaz.

İşin doğrusu; devlete karşı kalkışmaya karşı bütün siyasi görüşler birlikte hareket etmeli ve herhangi biri öncelenmemeli, bir kişi yüceltilmemelidir. Bir sosyal bilimci olarak uyarıyoruz. Eğer bu gidişata dur denilmezse geleceğimiz daha karanlık olacağa benziyor.

Unutmayalım! Millet bir süre sonra bu tek taraflı propagandadan usanır ve propagandayı yapanlar yaptıklarına yapacaklarına bin pişman olabilirler.

Oysa, Türk milleti olarak ayrıştırma unsurlarını dışarı da bırakarak, bir an evvel birlik ve beraberlik sergilemeliyiz. Çünkü, devletimize emperyalist saldırıda bulunanlar bu saatten sonra süikast, iç savaş ve dış savaş seçeneklerini devreye sokacaklardır. Eğer, millete tek parti ve lider dayatması yapılırsa son günlerde dillerinden düşürmedikleri "milli birlik" nasıl sağlanabilir?

Türk milleti olarak ayrıştırma unsurlarını dışarı da bırakarak, bir an evvel birlik ve beraberlik sergilemeliyiz. Çünkü, devletimize emperyalist saldırıda bulunanlar bu saatten sonra süikast, iç savaş ve dış savaş seçeneklerini devreye sokacaklardır. Eğer, millete tek parti ve lider dayatması yapılırsa son günlerde dillereinden düşürmedikleri "milli birlik" nasıl sağlanabilir?

Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir! Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir!

Bize göre 15 Temmuz tarihi itibarıyla BOP projesi Türkiye'de duvara toslamıştır. Bu iddiamızı test edeceğimiz öngörümüzü de yakın gelecekte ki gelişmelerde göreceğiz. Türkiye'de yönetim erki eğer milli devlete teslim olmuş ise bu saatten sonra siyasi süikastler bekleyebiliriz. Çünkü 15 Temmuz itibarı ile Türkiye'de arzu edilen otorite boşluğunun ortaya çıkmamış olması sebebiyle düşmanlarımız tarafından yeni tezgahlar beklemek gerekecektir.

Son çare ise Türkiye'ye karşı örneğin İŞİD desteği bahanesiyle uluslararası bir linç kampanyası uygulayarak, askeri saldırı yapılmasıdır.

Yıllardır Türk ordusunu güçten düşürmeye çalışan ABD, şu an itibarıyla bu amacına yaklaştığını düşünebilir. Türkiye'ye de Irak gibi demokrasi getirmeye kalkabilir.

İşte bu sebeple hükümeti uyarıyoruz. Birilerinin bize demokrasi getirmesine imkan sağlamayınız. Herkesi "reisçi" yapmaya çalışmayınız, hoşgörü iklimi ekerek, milleti kucaklamayı deneyiniz. Bunu yapmazsanız hepimizin sonu iyi olmayacak, bir kere daha ikaz ediyoruz.

Adamlar bir haftadır, milliyetçilik hamaseti yapıyorlar. Milliyetçiliği devşiriyorlar, MHP Genel Merkezi uyuyor veya destek veriyor. Kahrolmamak içten değil...

Bu kadar milliyetçilik istismarına özellikle MHP Genel Merkezi tarafından sessiz kalınmasını üç sebebi olabilir. Birinci sebep basiretsizlik, ikinci sebep milliyetçiliğin kullanılması sayesinde milli menfaatlerimiz aleyhine atılacak adımlar, üçüncü sebep ise AKP tabanına gaz vererek bizzat AKP zihniyetine sahip insanları da içeri almaktır.

Biz bu üç alternatiften üçüncüsünün daha yakın ihtimal olduğunu düşünüyoruz. Tabi yanılabiliriz. Gelecek günler, eğriyi doğruyu gösterecektir.

Fanatik AKP'lilere ve çeşitli cemaat mensuplarına da bir uyarımız olacak. AKP'liler haricinde ki vatandaşlarımıza karşı dışlayıcı tavırlar geliştirmeyi bırakın, gelecek günleri seyredin. Kanaatimiz odur ki yakın gelecekte, en büyük tutuklamalar AKP'li isimlere yapılacaktır. Hatta malüm cemaate yapılan operasyonlar, yapılan izlemeler sırasında ortaya çıkabilecek yasa dışı yapılanmalar sayesinde operasyonlar diğer cemaatlere de sıçrayabilecektir.

Demedi demeyin! Karşı darbe kendi çocuklarını yiyebilir.

Editör: TE Bilisim