Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bugün saat 13.45'te Belediye binası yakınında 2 ayrı patlama meydana geldi.

Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden.. Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden..

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamalarda ilk bilgilere göre, 40 kişinin öldüğünü, 100'den fazla  kişinin yaralandığını bildirdi.  

OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Dışişleri Bakanı Davutoğlu: Zamanlama manidar

İncelemelerde bulunmak üzere Mardin'e gelen Güler, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve gazetecilerle öğle yemeği sırasında Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlamayı öğrendi.

Patlamayla ilgili telefonla bilgi alan Güler, daha sonra gazetecilere kısa bir açıklama yaptı.

Güler, saat 13.55 sıralarında Reyhanlı Belediye binası önünde ve PTT binasının olduğu yerde 2 bombalı aracın patladığını belirterek, şunları söyledi: "Şu anda aldığımız ilk bilgilerde maalesef 20 ölü, 46 yaralı olduğu ifade edildi. Yalnız, tabii şu anda bu sayıların artmasından endişe de ediliyor. Gerekli güvenlik önlemleri itibarıyla Valimiz şu anda olay yerine intikal etti. Ben gerekli talimatları Jandarma Genel Komutanımıza ve Emniyet Genel Müdürümüze intikal ettirdim. Civardan da oraya doğabilecek paniği önlemek için her türlü kuvvet sevkiyatı yapılıyor."

Güler, kendisinin de en kısa sürede olay yerine intikal etmenin hazırlığını yaptığını ve olayla ilgili araştırmanın sürdüğünü bildirdi.

Patlamalarda yaralananlar bölgeye sevk edilen ambulanslarla hastaneye taşınıyor.

Alınan bilgilere göre, elektrik ve telefon hatlarındaki arızalanmalardan dolayı olay yeriyle irtibat kuralamadığı belirtildi.

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, "Belediye binası ile postane merkezi önünde iki ayrı patlamanın meydana geldi. Patlamanın şekli ile ilgili henüz tam bir bilgiye sahip değiliz. Antakya'dan olay yerine intikal etmek üzere yola çıktım." dedi.  

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise yaptığı açıklamada, patlamalar nedeniyle Hatay'ın Reyhanlı bölgesine yaklaşık 15 ambulans, 2 ambulans uçakla, bir de ambulans helikopteri yollandığını dile getirdi.

SURİYELİLERE SALDIRDIRILINCA POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI 

Patlamanın şiddetiyle çevrede büyük panik yaşanırken Atatürk Caddesi'nde toplanan Türk gençler yoldan geçen Suriyelilere saldırdı. Onlarca kişi, yaya ve araçlarla geçen Suriyelilere saldırması üzerine olay yerine gelen polisler havaya ateş açarak kalabalığı dağıtmaya çalıştı.

YAĞMUR VE FIRTINA ÇALIŞMALARI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Reyhanlı'da akşama doğru başlayan yağmur ve fırtına arama kurtarma çalışmalarını olumsuz yönde etkiliyor.

HATAY'DA DOKAĞA ÇIKMAYIN UYARISI

İlçe merkezinde polis araçlarından anonslar yapılarak, halkın güvenlik nedeniyle sokağa çıkmaması ve devlet hastanesine giderek kan vermesi istendi.

14 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Sınır Kapısı'nda 11 Şubat'ta patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 4'ü Türk, 14 kişi yaşamını yitirirken, 26 kişide yaralanmıştı. Geçtiğimiz günlerde de bir lokantada hesaba itiraz eden Suriyelilerin başlattığı tartışma sonrası yayılan söylentiler üzerine ilçe halkı gece saatinde toplanarak protesto gösterileri yapmıştı.


Editör: TE Bilisim