Ak Partinin HDP Ve PKK İle Acılım Ve Çözüm Sürecinde Devletin Vergileri İle Ayakta Duran Anadolu Ajansına İşe Aldığı HDP Vekillerinin Eşleri Dün İtibari İle Anadolu Ajansından Kovuldular.

Ak Parti Kültür Bakanı Mahir Ünal'ın referansı ile işe alınan HDP gurup başkan vekili İdris Baluken'in eşi evrim Baluken ve HDP Eski Hakkari Millet Vekili Adil Zozani'nin Eşi Evrim Zozani'nin İşlerine gecen ay son verildiği duyuruldu.

2015'in ocak ayında dönemin başbakan yardımcısı yalçın Akdoğan’a bağlı olan Anadolu ajansına işe alındılar. ancak işe alındıklarında Anadolu ajansında bu kişiler bize göre değil tepkileri gelince emir baştan geliyor denildi ve kurum içerinde karşı çıkanların sesleri kesildi. Baluken ve Zozani Anadolu ajansında biri pazarlama bölümüne diğeri akademi birimine yerleştirildi. ilk başlangıçta yaklaşık olaraktan 3 bin ve 3 bin 200 lira maaş ile işe başlatıldılar..

Anadolu ajansı yetkilileri gecen ay aldıkları bir karar ile iki HDP’li vekilin eşlerinin işine son verdi. her iki vekil eşine de birer maaş tazminat ödendiği duyuruldu.

Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir! Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir!

 

Editör: TE Bilisim