Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
 Basın açıklaması düzenleyen Karafazlı Ailesinden Ali, Lokman, Harun, Birkan, Yüksel, Akif ve Osman Karafazlı, yaptıkları açıklamada HDP’den Rize 2. Sıra Milletvekili olan Selda Karafazlı Kurşun’u ve ailesini akrabalıktan sildiklerini belirttiler.
Okur53.com sitesinin haberine göre; Rize’de Nabız Gazetesi sahibi Gençağa Karafazlı’nın kızı olan Selda Karafazlı’yı ve ailesini adaylık konusunda daha önce uyardıklarını ifade eden Karafazlı Ailesi; “HDP ülkemizde bilinen bir terör örgütünün devamıdır. Karadeniz bölgesinde hiçbir yapılanmaya girememiş ve halk tepkisini ortaya koymuştur. Siyasi partilere karşı değiliz. Her partide mutlaka Karafazlı ailesi vardır. Ancak HDP gibi terör örgütünün yanında yer alan ve İmralı adasında başı bulunan bir partiden akrabamızın aday olması bizleri üzdü” dediler.

'BUNDAN BÖYLE AİLEYİ SİLİYORUZ'
 
Aile adına açıklama yapan Ali ve Lokman Karafazlı, ”Aile büyüklerimizle birlikte, Amcamızın oğlu olan Gençağa Karafazlı’nın kızı Selda Su Karafazlı Kurşun’un HDP’den ikinci sıra adayı olmasına karşı çıktık. Amcamızın oğlunu uyardık, sokakta gezecek yüzümüz kalmadı. Gençağa’nın abisi Mustafa Karafazlı şiddetle adaylık konusuna karşı çıktı ve defalarca uyarılarda bulundu, ancak bizi dinlemedi. Uyarılarımızı dikkate almayan Gençağa Karafazlı artık bundan böyle bizim akrabamız, yakınımız değildir. Bundan böyle kendisi ile hiçbir bağımız ve bağlantımız kalmadı. Aile olarak HDP’yi siyasi parti olarak kabul etmiyoruz. Ona destek veren amcamızın oğlunu da aileden siliyoruz. Bundan böyle böyle bir isim bizim ailede yoktur” dediler.

Editör: TE Bilisim