CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran,  yaptığı açıklamada, Türkiye'de yaşayan her yüz kişiden on beşinin, 15-24 yaş grubundaki gençlerden oluştuğunu belirterek, "Yaklaşık 12 milyon gencin, yüzde 3,7'si istihdam altında  ancak istihdam  altında  olan 1 milyon genç ücretsiz  aile  işçisi konumunda. Bir işte  çalışan  gençlerin yarıya yakını sosyal güvenceden mahrumken, gençlerin genel olarak kayıt dışı ve ucuz iş gücü olarak kullanıldığı gözüküyor. 7 milyon genç iş gücü dışında yer alırken, 2,4 milyon genç ise ne çalışıyor, ne okuyor. Gençlerde işgücüne  katılım  oranı yüzde 39 iken, işsizlik oranı da yüzde 20 dolayında seyrediyor" dedi.

 

"ÜNİVERSİTE MEZUNLARINDA İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 12'LERDE"

 

Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden.. Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden..

Liseyi  bitirip üniversite  sınavına  giren gençlerin küçük bir bölümünün üniversitelere yerleşme imkanı bulurken, yüksek öğretimde okullaşma oranının yüzde 35.5 düzeyinde seyrettiğini ifade eden Oran, şöyle dedi:

"Yani üniversite çağındaki (18-22 yaş) her 3 gençten sadece 1'i üniversiteli olabiliyor. Umudunu yitirdiği için iş aramayanların dahil edilmediği resmi verilere göre bile üniversite mezunlarında işsizlik oranı yüzde 12'lerde. Ülke genelindeki tüm işsizlerin dörtte birini üniversite  diplomalılar  oluşturuyor."

Editör: TE Bilisim