İSTANBUL Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde yandaş basınla buluşan Başbakan Erdoğan, AKP'nin kalbine dayanan yolsuzluk operasyonu ile ilgili "Bir taşla iki kuş vurmak değil kuş katliamı yapılmaya çalışılmıştır, Ben şükrediyorum bu operasyon erken çıktı. Hamdolsun halledeceğiz" dedi.

 

 

HÜKÜMETE yakın gazetelerin temsilcilerine,HSK'yı ve savcıları şikayet eden Erdoğan, "Bu olayın olumlu bir yönü varsa, o da devlet içine sızmış, paralel devlet olma heveslisi bir örgütün neler yapabileceğinin tüm millet tarafından açıkça görülmesi oldu. Bu sürecin bana göre en önemli kazanımı budur" diye konuştu. 

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Dolmabahçe'de bulunan çalışma ofisine hükümete yakın gazetelerin temsilcilerini çağırdığı kahvaltılı toplantıda basına HSK'yı ve savcıları şikayet etti. Erdoğan burada gündemle ilgili bir konuşma yaptı. Yandaş basına dert yanan Erdoğan, "Ben şükrediyorum bu operasyon erken çıktı. Hamdolsun halledeceğiz" dedi.

Konuşmasında 17 Aralık operasyonuna değinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu olayın olumlu bir yönü varsa, o da devlet içine sızmış, paralel devlet olma heveslisi bir örgütün neler yapabileceğinin tüm millet tarafından açıkça görülmesi oldu. Bu sürecin bana göre en önemli kazanımı budur" dedi.

 

"EGEMENLİK MİLLETTEN ALINIP, YARGIYA DEVREDİLMEYE ÇALIŞILDI"

"Bu süreçte örgütsel mantık içinde, örgüt içi hiyerarşi gözetilerek Türkiye'de bir yargı darbesi yapılmak istendi" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi: "Biz bunu gördük. Egemenlik milletten alınıp, yargıya devredilmeye çalışıldı. Biz bunu gördük. Biz buna karşı çıktık ve karşı çıkmaya da devam edeceğiz. Bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum; Türkiye'de hükümetler sadece sandıkla göreve gelirler, sandıkla da görevlerinden giderler. Millet iradesi dışında hiç bir gücün hükümet değiştirmesine asla izin vermeyeceğiz."

'KUŞ KATLİAMI YAPILMAK İSTENMİŞTİR'

Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!

Erdoğan Dolmabahçe'deki konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Yolsuzluk kisvesi altında yapılan, aslında çok farklı boyutları olan bu operasyon asla masum, rutin bir hukuk işlemi değildir. Hukuki operasyon görünümlü bir paketin içine birbirinden çok farklı hedefler konulmuş, bir taşla bir kaç kuş vurmak değil, adeta kuş katliamı yapılamak istenmiştir.

İçeride ve dışarıda çıkarları zedelenenlerin hükümeti hedef aldığını belirten Başbakan Erdoğan " Türkiye'nin geleceğinin karartılmasına, istikrarının bozulmasına izin vermeyeceğiz " şeklinde konuştu.

28 Şubat sürecinde de benzer bir operasyon gerçekleştirildiğini öne süren Erdoğan, " Bazı STK'lar, medya ve sermaye kuruluşları dönemin siyasetini dizayn ettiler. Bu dönem AK Parti ile sona erdi. Milli iradenin güçlenmesi, vasayetin sona ermesi için 11 yıl çalıştık " dedi.

 

 

KİMLER KATILDI?

Toplantıya Akşam gazetesi yazarı Turgay Güler, Star gazetesi yazarları Ahmet Kekeç, Yusuf Ziya Cömert, Osman Can, Hakan Albayrak ve Ahmet Taşgetiren, Hürriyet gazetesi yazarı Akif Beki, Sabah gazetesi yazarları Sevilay Yükselir, Mahmut Övür ve Mehmet Barlas, Milliyet gazetesi yazarı Fikret Bila, Yeni Şafak gazetesi yazarları Abdülkadir Selvi, Ali Bayramoğlu ve Salih Tuna, Radikal gazetesi yazarı Avni Özgürel, Bugün gazetesi yazarı Gülay Göktürk, Zaman gazetesi yazarları Ali Bulaç ve Etyen Mahçupyan,Türkiye gazetesi yazarı Nuh Albayrak, Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak katıldı. 


Editör: TE Bilisim