Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
 Hollanda ile başlayan gerilimde maalesef sonuçları çok parametreyi değiştirecek süreçler yaşatacak endişesi uyandırıyor. ... Dış işleri sözcüsü nezdinde bir açıklama yapılmasını öneririm.

Mesela, o sözcü çıkar der ki;

- Yıllardır çok iyi ilişkiler içinde olduğumuz Hollanda'nın, Bakanımıza dönük bu şekildeki tavrı Türk halkını çok ağır şekilde incitmiştir. Bu tavır demokratik bir ülkeye hiç yakışmadı. Hollanda'da yaşayan yüzbinleri aşkın yurttaşımız var. Sadece orada yaşayan vatandaşlarımız değil, Hollanda halkının da buna üzüleceğini düşünüyoruz. Hollanda'dan ülkemize bir bakan gelse bizler kendilerini en güzel yerde ağırlarız, bizler her zaman yurt dışından gelen her düzeydeki misafirlerimize en iyi şartlarda ağırlarız.

...

Doğrusu bu durumu anlamakta oldukça zorlandık. Dost ülke Hollanda'nın yetkili makamlarından konuya ilişkin uygulamadan dolayı üzgün olduklarını duymayı bekliyoruz..

...

Bu, beyanla beklerdik.. Gelecek cevaba göre tekrar yorumlardık.

...

Dış ülkelerle diplomasi dilindeki ölçü, sonradan oturulacak masalarda karşımıza negatif puan olarak çıkmayacak şekilde yapılmalıdır.

..

HOLLANDA DÜNÜR ÜLKE..

Hani olur ya, kızınızı verip ya da, oğlunuza gelin aldığınız hısımlarınızla bazen atışırsınız.. Ancak, hukukunuzun devam etmesi için kızılcık şerbeti içer, çocuklarınızın hayrına sakin davranırsınız. Bu durum da aynıdır..

Hollanda ve Almanya bize dünür ülkeler.. Yüzbinlerce hatta milyonlarca vatandaşımız onların topraklarında sözün misali, gelin gibidir. Hollanda devletinin vatandaşlarımızı zora sokmaması, kötü davranmaması için bu diplomasinin duygusal tepkiden daha seviyeli diyaloglara dönüşme zorunluluğu vardır. Ayrıca Hollanda ile makro boyutta başka ilişkilerimiz de vardır.

..

Geçen yaz Antalya ve buna bağlı turizm sektörü.. Rusyada iş yapan fabrikaları olan iş adamlarımız yatırımlarımız vardı. Gerilen Rusya ilişkilerimiz de ağır hasar aldık. Bu konuda tecrübemiz var. .

...

Dış politikanın trübünleri büyüktür. İzleyeni çoktur. Akıllı taktikle çıkılırsa oynamadığın maçta dahi 3 puanı hanene yazdırır. Bir de böyle bakmalı.

...

Gerilimli süreci sakinleştirelim.. Sadece dış işleri bu konuyu takip etsin, derim..

Yüksel Yalçın



Editör: TE Bilisim