Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler
 Hollandada yaşayan bir Türkün gözünden işin aslı..  

Sadece Türk haberlerini izleyerek doğru bilgi alamazsınız. Ben özet geçeyim neler oldu bugün: Hollanda bakanlara dedi ki: "Gelin ama bizim burda bu hafta kendi seçimimiz var, haftaya seçim bitsin öyle gelin yani haftaya haftasonu gelin" dediler. Ama Türk hükümeti inat etti biz bu hafta geleceğiz dedi. Üstüne Türk hükümeti Hollanda'yı tehdit etti. Tehdit edince de Hollanda hükümeti, sen kimi tehdit ediyorsun blöfünü görüyoruz diyip bakanın uçağına iniş izni vermedi. Rotterdam valisi Türk konsolosluğuna başka kimse bekliyor musunuz diye sordu, fakat Türk konsolosluğu hayır beklemiyoruz program Yok dedi. (Yani yalan söyledi) 

Bunun üzerine Erdoğancılar Almanya'daki diğer bakanı araba ile sınırdan içeri soktular, (Türk konsolosluğu Hollanda hükümetini şaşırtmak için bütün güvenlik görevlilerini farklı yönlerdeki araçlarla yönlendirdiler ki Hollanda polisi hangi araçta kimin olduğunu kontrol edemesin.) ama bu sefer de Hollanda polisi yemedi bunu "kardeşim ne yapmaya çalıştığınızın farkındayız, olmaz" diye kadını nöbette bekletti. Durum Budur.

Türk haberlerini izlerseniz ama neymiş Hollanda faşistmiş, nasıl izin vermezmiş, uluslararası kanunlara aykırı imiş. Bir de üzerine Tayyip'in nazi sözlerini Hollandalı kabul etmez. Çok ağır. Kabul edilemez yani. Kimse Hollanda'ya bok atmasın bu konuda. Ben gerektiğinde direk söylerdim zaten Hollanda'nın hatası olsaydı. Olay tamamen Erdoğan ve hükümetin çirkefliği ve çirkinliği. 

Bakanın bekletilmesi ve konsolosluğa alınmaması tamamen bu oyunlar sebebiyle. Başlangıçta bilgisi geçilmemiş olması değil ilginç olan, asıl saklanmış olması ve çoklu arabalarla şaşırtılma çabaları epey enteresan!!   Kanuni olarak, İzin verilmeden gelen herhangi bir diplomatik görevlinin yabancı topraklarda herhangi bir dokunulmazlık hakkı bulunmaz, yani yasal olarak bekletilmesi doğru ve sonrasında da gönderilmesi doğru. 

Olay maalesef buradaki Türklere yansıyacak, aşırı sağcı Wilders'a bu hafta Hollanda seçimlerinde daha çok oy çıkacak. Olan yine burada yaşayıp Erdoğan kıçını yalayan Türklere olacak. Çünkü onlar güzelim Hollanda hükümetinin bütün faydalarını sömürüyorlar. Mesela ben veya Hollandalı eşşek gibi vergi öderken (%45) , onlar düşük maaşlı olduklarından devletten yardım, vergide indirimden tut da kira yardımı sosyal yardım alan bir grup. Al jazeera da sormuş: "niye Türkiye'de yaşamıyorsunuz?" Cevap: "Türkiye'de refah yok". Oh yemişim. yani Tamamen onlara patlayacak haberleri Yok. O refahın R'sini göremezler. 

Bu Arada saat 23:46 (ams saati) itibariyle bakan Kaya ongewild vreemdeling yani unwanted alien yani istenmeyen yabancı ilan edildi. Yani muhtemel sınır dışı gelebilir her an.

00:12 itibariyle de polis eşliğinde ülkeden çıkartılacak. Kibarca polis bunu anlattı fakat o yine çıkmayacağım gitmeyeceğim diyor. Anlaması için de direk Türkçe konuşan bir polis yönlendirildi. Çünkü şu anda kadın toplumun güvenliğine tehdit oluşturmakta. böyle giderse tutuklanır. Kanun diye bişey var.

01:00 polis zoru ile bakan Kaya polis arabasına bindirildi ve Almanya'ya götürülüyor. Oysaki Türk haberlerde söylenen, bakan kaya'nın kendi isteği ile rotterdam'dan ayrıldığı yönünde. (Enteresan yine yanlış bilgi) 

01:42 Türkler protesto alanını 15 çağrı yapılmış olmasına rağmen hâlâ terketmiyor. Korkulan olmasın, millet niye evine dönmüyor, diyor herkes. Belki de Cumartesi gecesi eğlencesi çıktı bunlara. Polise saldırmaya çalışanlar var. Ellerine ne geçecek amaçları ne bilinmez ?

Alıntı (Hidayet Gümüşsoy)


Editör: TE Bilisim