BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
 Yüzleri maskeli ve çoğunluğu çocuk 300 kişilik grup, Diyarbakır’daki gösterilerde Abdulkadir Çakmak’ın hayatını kaybetmesini nedeniyle, merkez Şahinbey İlçesi’nin Cengiz Topel Mahallesi’ndeki çöp konteynırlarını devirip ateşe verdi.
Polise taş ve molotof kokteyli atan gruptakiler, bu sırada yoldan geçen Büyükşehir Belediyesi’ne ait halk otobüsünü ateşe verdi.

Alevler içerisinde kalan otobüs şoförü ve içerisindeki 4 yolcu, çevredekilerin yardımıyla son anda dışarı çıkarılırken, polis gruba biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti.

Gruptakiler, müdahalenin ardından ara sokaklara kaçarak dağılırken, TOMA’larla müdahale edilerek söndürülen yangının ardından otobüs kullanılamaz hale geldi.

Beybahçe Mahallesi’nde toplanan yüzü maskeli 50 kişilik grup ise polise havai fişek, taş ve molotof kokteyli attı. Yapılan uyarılara rağmen dağılmayan gruba polis, basınçlı su ve biber gazıyla müdahale etti.

Kentte olayların yaşandığı bölgelerde alınan güvenlik önlemleri arttırılırken, otobüsü ateşe verenlerin kimliklerinin belirlenerek yakalanması için çalışma başlatıldı.

AA



Editör: TE Bilisim